Szybkie szukanie |
Huawei E173u-2 Jak połączyć?
|
03-04-2014, 17:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2014 18:32 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Witam
przez ostatnie 2h siedziałem i czytałem posty na temat tego modemu i areo 2 ale naprawdę nie mam zielonego pojęcia jak to odpalić. zatrzymałem się na włożeniu sima do modemu oraz zainstalowania (automatycznego modemu play) i nie wiem co mam dalej zrobić serdecznie proszę o jakąś instrukcję jak krok po kroku mogę odpalić areo na tym modemie. z góry dziękuję |
|||
03-04-2014, 17:52
|
|||
|
|||
Jak połączyć? (huaw E173u-2)
Jeżeli to modem z Play, to polecam: http://forum.jdtech.pl/Watek-play-online
|
|||
03-04-2014, 18:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2014 18:30 przez Hipolit.)
|
|||
|
|||
Jak połączyć? (huaw E173u-2)
Tak to modem play
i już działa !!! bardzo dziękuję za pomoc!!!!!!! takie to było proste ale bez pomocy nie dał bym rady pozdrawiam gorąco. Hipolit |
|||
31-07-2014, 20:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2014 21:01 przez mykail.)
|
|||
|
|||
Cześć.
Dołączyłem celowo bo szukam pomocy i nigdzie nie mogę odszukać nic co by mi pomogło. Sytuacja ma się tak: Moje urządzenie to modem Play e173u2 w wersji DBnet, stockowy firmware. Karta A2 to nówka odebrana tydzień temu. Modem wcześniej chodził na HSPA+(czy innym najwyższym mozliwym dla tego modelu) bez zarzutu. Linijka Run_install_app=NO. Wersja TNI z dzisiaj. Włożyłem kartę A2 do modemu a modem do USB. Jako, że wcześniej korzystałem z MobilePartnera od Playa toteż sterowników już nie instalowało. W konfiguracji MP stworzyłem nowy profil z APN:darmowy i numerem *99# i NDIS. W zakladce z trybem rejestracji została wykryta sieć i dostałem zwrotkę, że zarejestrowano w sieci Plus. Na głównym oknie miałem pełny zasięg i WCDMA Play (roaming). Klikam na połącz, połączono. Przy próbie wejścia na jakąkolwiek stronę przeglądarka muli i muli bez końca - wniosek nasuwa się sam: brak neta. Nie zostaję promptowany o wpisanie kodu captcha. Wchodzę na stronę z captcha ale jej też nie znajduje. Chodzę po domu w poszukiwaniu lepszego zasięgu ale dalej pokazuje 5 kresek. Zmieniam podejście. Wyłączam MP i sprawdzam w TaskManagerze czy na pewno nie działa. Odpalam TNI i postępuję wg instrukcji konfiguracji z tej strony. Klikam na połącz - zasięg jest, łączy ale neta nie ma. Reset kompa. Wkładam modem i dalej nic. Wchodzę w ustawienia TNI ->GPRS/UMTS->automat/wcdma,gps/wybrane/w900/cs i ps. Zatwierdzam. TNI się nie łączy. Wchodzę ponownie do MP i udaje mi się połączyć przy pełnym zasięgu ale dalej żadna strona się nie otwiera. Nie ma promptu o Captcha, strona captcha nie chodzi. Pinguję cokolwiek i dostaję "request timed out". Czy wgranie najnowszego firmware'u pomoże? Czy ktoś wie co temu dolega? Jakieś pomysły? Dzięki za pomoc. Mik |
|||
31-07-2014, 23:05
|
|||
|
|||
mykail napisał(a):Play e173u2 w wersji DBnet, stockowy firmware. mykail napisał(a):Na głównym oknie miałem pełny zasięg i WCDMA Play (roaming). na moje oko powinieneś mieć Plus roaming (błąd z wyświetlaniem Play dotyczy tylko webui w hilinkach) niestety teraz nie sprawdzę tego, bo E173 z DBanku gdzieś mi wsiorbało i nie mam żadnego Huawei'a (poza EM770W, który wymaga niestety rozebrania laptopa w celu zamontowania...) abym mógł sprawdzić jak się zachowuje Play Online Statystyki Folding@home |
|||
01-08-2014, 00:53
|
|||
|
|||
ale nawet byłyby takie problemy z TNI?
|
|||
01-08-2014, 01:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2014 01:49 przez szopen.)
|
|||
|
|||
wersja TNI "z dzisiaj" brzmi podejrzanie
masz na myśli stabilną 3.65 (dostępną od bardzo dawna)? pobraną z jedynego oficjalnego źródła http://www.sklepy.ehost.pl/top_netinfo.zip (czyli w pierwszym poście wątku http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557 ) czy jakąś wersję testową (podaj źródło, bo szukanie po kilometrowym wątku na bez-kabli mnie przerasta)? link do wątku z przykładową procedurą konfiguracji (pisaną do wersji starszej od 3.65) wiosny nie czyni oficjalny tutorial jest też już przestarzały http://www.sklepy.ehost.pl/tutorial1/tut...fo_ras.htm mykail napisał(a):NDIS.czemu NDIS a nie RAS? mykail napisał(a):przeglądarka muli i muli bez końca - wniosek nasuwa się sam: brak neta.a co na to ipconfig /all (we wcześniej odpalonej konsoli czyli uruchom->cmd) mykail napisał(a):TNI się nie łączy.po czym poznajesz, że nie łączy? ustawienia wyboru pasm w TNI 3.65 dla tego modemu powinny wyglądać jak w załączniku (dla ograniczenia pracy modemu tylko do pasma WCDMA900 ! czyli optymalnego do pracy w Aero2), uwaga to nie jest modem LTE - zwróć uwagę na listę wyboru - Huawei jest na niej 2x PS nigdzie nie widzę wzmianki o systemie operacyjnym, ale jeśli to windows nowszy od xp to konieczne może być wyłączenie autopołączenia w "szerokopasmowym połączeniu komórkowym" (szczegółów szukaj w opisie programu Aero3 w dziale Captcha-oprogramowanie, generalnie Aero3 jest w tej chwili najwygodniejszym menadżerem połączeń w BDI pod windows, oczywiście jeśli tylko jesteś w stanie uzyskać działające połączenie RAS) Statystyki Folding@home |
|||
01-08-2014, 10:22
|
|||
|
|||
A nie chodzi przypadkiem po prostu o firewall jakiś programowy, który blokuje przekierowanie na captcha, albo zabezpieczenie w przeglądarce?
Polecam wyłączenie firewalla (innego niż systemowy) i uruchomienie przeglądarki BEZ rozszerzeń lub np. czytsego chrome. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|