![]() Szybkie szukanie |
Asus RT-AC51U + Huawei E3372h-153
|
10-11-2016, 17:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2016 18:58 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Asus RT-AC51U + Huawei SPLI_1
@@Maciek@@ napisał(a):Na routerze Asusa wyciągam do 25 Mega. A jak jest wpięty w komputer to jest to do 8 mega ... dziwne.masz wtedy modem w innym miejscu, jak przypuszczam o słabszym zasięgu lub znacznie bardziej zakłóconym radiowo jeśli działa zestaw router + modem to jaki masz problem? @@Maciek@@ napisał(a):czy ten zetaw tj Huawei E3372+Asus AC-51U nadaje sie do korzystania z internetu dla 2do3 osób ?z grubsza taka jest idea routera, aby jedno łącze do internetu było dostępne dla wielu komputerów @@Maciek@@ napisał(a):Brak korzystania z P2P czasem jakiś film, głównie chodzenie po necie.jeśli nikt z korzystających nie będzie wysycał łącza (z powyższego wynika że raczej nie) to nie powinno być żadnych problemów @@Maciek@@ napisał(a):Ale jesli to wersja tradycyjna to nie powinno byc problemów prawda ?nie rozumiem powiązania z tym co napisałeś wcześniej opierając się na doświadczeniach innych (sam nie mam tyle sprzętu by móc wiarygodnie porównać tryb hilink z "tradycyjnym" szczególnie, że wyniki mogą zależeć też od wersji sprzętowych modemu) róznica jest następująca - hilink ma wyższy ping (co jest zrozumiałe, bo sam jest routerem i wprowadza swoje opóźnienia) - hilink może osiągnąć większe prędkości szczególnie gdy procesor routera jest stary, słaby i powolny (choć ja bym raczej winił brak optymalizacji trybu RAS, który wymaga dużej mocy obliczeniowej od procka w routerze, ale ponieważ tryb "tradycyjny" to tylko określenie umowne oznaczające wiele różnych trybów pracy modemu, które zwykle zależą od jego modelu nie jest to tak do końca jasne - np. tryb QMI czy NDIS nie powinien ustępować wydajnością trybowi RNDIS. czyli hilink) PS w niektórych konfiguracjach czas od momentu włączenia routera do otrzymania połączenia w LTE jest rzędu 5 minut i jest to normalne, a ponieważ obecnie (od GPRS w górę) połączenie z internetem nie jest taryfikowane za czas jego trwania to nie ma to żadnego znaczenia, że będziesz miał połączenie non-stop PPS połączenie w CSD (czy HSCSD), czyli taryfikowane za czas połączenia nikomu nie grozi, ponieważ wymaga radykalnie innych ustawień http://www.sony-ericsson.pun.pl/opis-pop...csd-34.htm ba nawet nie wiem czy takie połączenie jest możliwe do zrealizowania przez współczesne modemy - ktoś próbował? szkoda, że dalsza dyskusja w temacie wątku umarła, a dyskusja spowodowana poniższym fragmentem mojej wypowiedzi została przeniesiona do: http://forum.jdtech.pl/Watek-przegladark...rtych-kart @@Maciek@@ napisał(a):Ja mam tendencje, ze mam otwartych duzo zakładek.ja też - potrafię "zachodować" od 300 do 1000 otwartych tabów, robię radykalne porządki dopiero gdy muli, ale to w firefoxie z paroma pluginami to nie stanowi problemu (kiedyś był to problem stąd te pluginy, ale podejrzewam że ff jest obecnie na tyle zoptymalizowany, że nawet "golas" jest w stanie poradzić sobie z kilkuset zakładkami) jedynym poważniejszym obciążeniem łącza jest otwieranie przeglądarki z taką ilością tabów, w trakcie normalnej pracy poza zajmowaniem RAMu nie ma to większego znaczenia (pod tym względem np. chrome jest praktycznie nie do użycia ze względu na RAMożerność) Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|