[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Połaczenie z internetem jest, ale nie wyświetlają się strony
08-09-2015, 23:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2015 00:02 przez szopen.)
Połaczenie z internetem jest, ale nie wyświetlają się strony
u mnie w Plusie w zasadzie nic się nie dzieje - używam LTE i 3G w Plusie akurat na E398 jako internet stacjonarny (przynajmniej do końca umowy) i "jak wiatr zawieje" to spada z LTE do HSPA+ (czy wręcz HSPA+DC? od jakiegoś czasu spada raczej rzadko więc nie pamiętam) i jak dotąd raz się zawiesił modem po około 45 dniach ciągłej pracy (niestety zazwyczaj częściej mam awarie zasilania, a UPSa brak), a było to w najgorsze upały

w zasadzie mógłbym wymusić 3G ale nie widzę ku temu powodów, szczególnie, że LTE obecnie działa lepiej w tej lokalizacji (kiedyś było odwrotnie to wymuszałem 3G)

a w tej samej lokalizacji potwierdzam opisany tu problem z Aero2 na modemie EM770W (czyli kat 8),
ale po przełożeniu karty do telefonu GT-S6102 lub GT-S5369 (oba kat. 8) problem nie występował
(to zjawisko wywołało u mnie podejrzenie, że sprawdzany jest IMEI, ale być może była to po prostu kwestia innej czułości torów radiowych czy kompatybilności osprzętu różnych producentów, no w każdym razie na podstawie 3 testów w momencie jak dotąd jedynej sytuacji, gdy problem wystąpił w mojej lokalizacji wyciąganie takich wniosków jest dość karkołomne)

dodatkowo na E3131, E3351 ani na DW5560 (wszystkie spełniają założenia >10 kat) nie zaobserwowałem dotąd opisywanych problemów ani tu, ani w żadnym innym miejscu, (zwykle zabieram ze sobą SIM Aero2 i przynajmniej 1 modem na większość wyjazdów

od niedawna mam także DW5540 (kat 8) ale z nim jeszcze nie robiłem eksperymentów dotyczących jego pracy jako modemu kat 8 w Aero2 (może jestem zbyt papieski, ale generalnie nie używam sprzętu niskiej kategorii jeśli nie mam takiej konieczności, ponadto Aero2 nie jest dla mnie podstawowym dostępem do internetu nawet w zastosowaniach mobilnych, więc uruchomienia sprzętu tej kategorii robię w zasadzie tylko w ramach reakcji na raporty użytko5wników o problemach)

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Połaczenie z internetem jest, ale nie wyświetlają się strony - szopen - 08-09-2015 23:29