[-]
Szybkie szukanie


Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZTE MF823 - grzebiemy w środku
27-09-2016, 22:49
Post: #21
ZTE MF823 - grzebiemy w środku
na 90% nie powinieneś się łączyć z portem "modem", a masz jeszcze 2 inne porty do wyboru

nazwa wskazywałaby na com4

ale sprawdź też port NMEA
(tak, wiem, normalnie na porcie o takiej nazwie należałoby się spodziewać odpowiedzi odbiornika GPS, ale przynajmniej w kilku modelach ZTE coś było błędnie zaimplementowane, a nie pamiętam czy akurat w tym modelu nie jest portem sterującym)
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
28-09-2016, 21:14
Post: #22
RE: ZTE MF823 - grzebiemy w środku
Skoro modem reaguje na zapytania diagnostyczne Windows na porcie modemowym COM6 to raczej tam naley sie z nim komunikowac.
I faktycznie tak sie stalo. Moj blad to pozostawilem w putty defaultowa predkosc transmisji: 9600. gdy zwiekszylem do 912600, poszlo jak trzeba.
Dzieki za wsparcie.
   
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
28-09-2016, 22:13
Post: #23
ZTE MF823 - grzebiemy w środku
faktycznie nie doczytałem całości, zasugerowałem się tym Big Grin
abgar napisał(a):Gdy odpalę Putty na COM6 by go ustawić poleceniami z tego wątku to klapa. ciemność widzę, ciemność.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
04-01-2019, 13:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2019 15:40 przez szopen.)
Post: #24
ZTE MF823 - grzebiemy w środku
Witam. Jak wrócić do normalnego trybu działania po użyciu tej komendy?.
Kod:
http://192.168.0.1/goform/goform_process?goformId=MODE_SWITCH&switchCmd=FACTORY
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
04-01-2019, 15:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2019 16:41 przez szopen.)
Post: #25
ZTE MF823 - grzebiemy w środku
zapewne 2 komendy z terminala na porcie szeregowym, na którym reaguje na komendy AT:
Kod:
AT+ZCDRUN=8
AT+ZCDRUN=F
https://wiki.archlinux.org/index.php/ZTE...)_4G_Modem

nie mam tego modemu, więc bardziej nie pomogę

coś na temat było jeszcze tam, możesz wypróbować sterowniki załączone przez Jakuba
http://forum.jdtech.pl/Watek-zte-mf823-p...8#pid30058
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  MF823 i naprawa webui Loozak 9 15 425 17-05-2015 08:21
Ostatni post: Loozak
  ZTE M100-3 MF823 od Megafon - nie działa ninja_tg 12 20 313 10-04-2015 10:18
Ostatni post: szopen
  ZTE MF823 - POMOCY! desperado 33 42 700 14-02-2015 18:47
Ostatni post: jakubd
  ZTE MF823 - brak dostępu do konfiguracji modemu acmt 37 60 534 03-12-2014 16:39
Ostatni post: spag
  ZTE MF823 Firmware robert197648 1 12 166 10-11-2014 12:32
Ostatni post: jakubd