[-]
Szybkie szukanie


Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raz działa, drugi raz nie...
10-06-2013, 21:58
Post: #1
Raz działa, drugi raz nie...
Witam,
przewertowałem forum zarówno dziś, jak i jakieś 2-3tyg temu (nie chcę dublować tematów, jeżeli tak się stanie to przepraszam) i nie mogę niestety znaleźć odpowiedzi na mój problem.

Sprawa wygląda następująco: Łączę się poprzez zalecane na stronie powiązanej z forum ustawienia wprowadzane do top-netinfo, połączenie jest nawiązywane, ale... raz internet śmiga jak miło, strony się otwierają naprawdę szybko, kolejnym razem nic się nie otwiera albo jest to ślimacze tempo, które po chwili ładowania strony i tak się zatrzymuje (połączenie oraz jakieś tam pobieranie danych przez program jest widoczne). Dodam, że laptop jest ciągle w tym samym miejscu, siła sygnału ok. 32%, tłumienie ok. 90dBm, wg urządzenia jestem połączony "przez" HSPA plus.
Powyższe problemy nie mają żadnej reguły, pojawiają się i znikają same z siebie ...
Modem Huawei E173.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
11-06-2013, 12:57
Post: #2
Raz działa, drugi raz nie...
Czy w czasie "zacięcia" modem świeci przypadkiem na ciemnoniebiesko?
Próbowałeś wymuszać UMTS 900? http://forum.jdtech.pl/Watek-wymuszanie-...ach-huawei
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
12-06-2013, 23:37
Post: #3
Raz działa, drugi raz nie...
UMTS wymuszałem - zaraz po pierwszych problemach to zrobiłem.
Kolor cały czas jasnoniebieski - też to wcześniej sprawdzałem.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
13-06-2013, 08:19
Post: #4
Raz działa, drugi raz nie...
Uwaga szczegółowa: mowa o wymuszaniu UMTS 900, a nie samym UMTS. To zapobiegnie przełączaniu się na nadajniki Plusa 2100.
Ale jeżeli nawet to nie pomaga - to niestety niewiele da się zrobić.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Działa wam dziś twitter na aero? forresty 1 949 05-05-2017 14:46
Ostatni post: jakubd
  Java nie działa na aero2. jol88 3 1 797 13-07-2016 11:51
Ostatni post: szopen
  Internet nie działa rafciol11 23 9 570 22-10-2015 20:55
Ostatni post: tps4
  Aero2 działa ale rozłącza się po 5 minutach kuba6262 1 2 517 29-08-2015 19:51
Ostatni post: tps4
  Aero2 nie działa na RAS, działa na NDIS walerian 10 6 361 19-03-2014 15:20
Ostatni post: walerian