[-]
Szybkie szukanie


Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Huawei E5377 rozłącza połączenie po ok 15 min
03-05-2015, 08:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2016 19:47 przez szopen.)
Post: #1
Huawei E5377 rozłącza połączenie po ok 15 min
Witam!
Mam problem z dostępem do internetu przy pomocy routera Huawei E5377. Z samym internetem łączy się bez problemu ale po jakichś 15 minutach na pasku pojawia się żółty trójkąt z wykrzyknikiem brak dostępu do sieci. System zdiagnozował że "brama domyśna nie jest dostępna" więc wpisałem wszystko ręcznie we właściwościach IPv4, jednak to nie rozwiązało problemu, nadal po 15 minutach wyskakuje żółty trójkąt i brak dostępu do sieci, jednak gdy klikam w ustawienia sieci i diagnozuję to system nie wykrywa żadnego problemu. Czy ktoś mógły pomóc?
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
03-05-2015, 10:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-05-2015 10:20 przez penknife.)
Post: #2
Huawei 5377 rozłącza połączenie po ok 15 min
A czy przypadkiem łącze nie leży nieużywane przez te 15 min ?
(który operator?)

W którym miescu cię rozłącza ? modem-nadajnik , modem-router/komputer
modemorouter-nadajnik, modemorouter-komputer
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
03-05-2015, 12:46
Post: #3
RE: Huawei 5377 rozłącza połączenie po ok 15 min
Operator PLAY, przez te 15 min używam łącza cały czas.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
03-05-2015, 14:13
Post: #4
Huawei 5377 rozłącza połączenie po ok 15 min
aby mieć pewność co do tego, że "wystarczająco używasz" włącz sobie np. jakieś radio internetowe

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
04-05-2015, 13:33
Post: #5
Huawei 5377 rozłącza połączenie po ok 15 min
Moja propozycja diagnostyczna: jak pojawi się problem, zrób ping na adres IP router (w tym modelu zwykle 192.168.8.1).
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
05-05-2015, 20:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2015 20:42 przez Maverick.)
Post: #6
RE: Huawei 5377 rozłącza połączenie po ok 15 min
Ping na adres IP routera gdy pojawia się problem


Załączone pliki Miniatury
   
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
06-05-2015, 09:17
Post: #7
Huawei 5377 rozłącza połączenie po ok 15 min
Zakładam, że to faktycznie adres routera (nie mam jak tego sprawdzić) i połączenie masz po WiFi.
No to nie tracisz kontaktu z internetem, tylko masz problem na linii komputer<->router.
Zweryfikować to bardzo łatwo - nie łącz się przez WiFi, tylko połącz się bezpośrednio kabelkiem USB i odłącz połączenie po WiFi.

Możliwości jest mnóstwo:
1. Niezgodność interfejsów WiFi pomiędzy routerem i komputerem (trzeba pogrzebać w ustawieniach sterownika karty WiFi).
2. Problemy z klientem DHCP w Windows (uszkodzony system, zawirusowany).
3. Niestabilny podsystem sieciowy w komputerze (sprawdź innym komputerem).

Tyle na szybko, bo muszę biec dalej Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
[-] 1 użytkownik podziękował użytkownikowi jakubd za tę wiadomość:
Maverick (2015-05-06)
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  FRITZ!Box 3272 (DE) + Huawei E3372h-153 hilink. Czy ma szanse działać? Ekonomista 9 429 26-04-2021 17:13
Ostatni post: szopen
  huawei e5577cs-321 przejściówka do anteny z wtykiem RS-SMA drophead 9 1 434 28-03-2020 23:02
Ostatni post: drophead
  Asus RT-AC51U + Huawei e3373h-153 - słaba prędkość egotrip 1 978 06-02-2020 06:10
Ostatni post: szopen
  Dovado Pro AC + E3372s-153 hilink Powolne połączenie z LTE malojk 6 1 402 27-11-2019 19:15
Ostatni post: malojk
  Asus RT-AC51u, TP-Link TL-MR3420 i Huawei E3372s-153 oem 24 54 397 25-03-2019 15:54
Ostatni post: mshmaster



MyBB SQL Error

MyBB has experienced an internal SQL error and cannot continue.

SQL Error:
1017 - Can't find file: './c1jdtech_forum/threadviews.MYI' (errno: 2 "No such file or directory")
Query:
INSERT INTO threadviews (tid) VALUES('3624')