[-]
Szybkie szukanie


Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Huawei E173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
18-12-2012, 18:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2013 01:04 przez szopen.)
Post: #1
Huawei E173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
Witajcie.

Juz jakiś czas używam aero2 i nigdy nie bylo problemów, ale od czasu pazdziernika (?) jest coraz gorzej.

Mianowicie:
Obecnie, gdy się połączę z siecią mam fajna jasnoniebieską diodę Smile Ale... nei na długo, czasami na 0,5 sekundy czasami na kilka(naście) minut.

Wcześniej było podobnie, ale znalazłem informacje, że najlepiej sobie odpalić radio internetowe aby podtrzymać przepływ pakietów i faktycznie rada była skuteczna i działało to wszystko płynnie z 2 tyg (pod warunkiem, ze mialem radio odpalone, inaczej od razu przechodziło na ciemnoniebieski kolor).

Dzisiaj spróbowałem zastosować się do tematu: http://forum.jdtech.pl/Watek-wymuszanie-...ach-huawei
Ale nie widze różnicy.

Zeby wysłać ten temat musiałem kilkanaście razy łączyć się ponownie aby w czasie jasnoniebieskiej diody przełączać strony Smile

Jeżeli ma to jakieś znaczenie z internetu korzystam w Ostrowie Wielkopolskim.
Mam modem e173s-2 z logo orange, kupiony na allegro, który już mial wgrany Mobile Partner.

Jakieś pomocne uwagi? Smile

Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
18-12-2012, 18:08
Post: #2
RE: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
Zasadniczo, to tyle:

http://forum.jdtech.pl/Watek-poprawienie...ia-e173u-2
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
18-12-2012, 18:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2012 18:57 przez Crushnik.)
Post: #3
RE: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
Widzialem ten temat, ale nie bylem pewien czy u-2 soft pasuje do s-2.
Sprawdzę to Smile

OK, postępuje wg. instrukcji i mam taki oto błąd:
[Obrazek: 22222km.jpg]

Jakies rady?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
18-12-2012, 20:40
Post: #4
RE: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
Wersje s-2 wymagają innego firmware niż u-2. Niestety tym pakietem nie dokonasz aktualizacji - poza tym s-2 mają i tak znacznie nowszy firmware (pierwsza liczba jest 20.x, a nie 10.x jak w wypadku u-2)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
19-12-2012, 16:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2012 16:46 przez Crushnik.)
Post: #5
RE: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
Nic innego nie da się zrobic?

Obecnie praktycznie 90% czasu uzytkowania to dioda ciemnoniebieska :/
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
19-12-2012, 19:43
Post: #6
RE: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
Poza wymuszeniem UMTS 900 MHz i wybraniem operatora na sztywno - niewiele.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
20-12-2012, 02:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2012 02:22 przez mistrz1.)
Post: #7
RE: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
Też zauważyłem, że jak zrzuci do tej ciemnoniebieskiej diody to później ma trudność szybko nawiązać połączenie. Niektórzy twierdzą, że dobrze jest włączyć radio internetowe, a ja zauważyłem, że wystarczy uruchomiony komunikator, np. Skype, żeby co pewien czas wysyłał pakiet wzbudzający.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
20-12-2012, 16:55
Post: #8
RE: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
A moze byc tak, ze po prostu przekazniki są przeciazone w okolicy...., że plus nie wyrabia?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
20-12-2012, 17:44
Post: #9
Odp: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
Pamiętajcie, że piszemy o s2

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
20-12-2012, 20:27
Post: #10
RE: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
Crushnik: Oczywiście, że tak - to najczęstszy problem użytkowników Aero2 teraz.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
02-01-2013, 16:32
Post: #11
RE: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
No dobra, przekazniki przekaznikami, ale taka sytuacja nie moze sie dziac ciagle.

Czy ktos zna rozwiazanie problemu?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
02-01-2013, 18:19
Post: #12
RE: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
Nie powinna się dziać ciągle, ale winny jest tutaj głównie operator. Nie bardzo można zrobić więcej poza tym, co już napisaliśmy. Wiele osób zauważyło już poprawę działania sieci po 31.12.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
02-01-2013, 19:01
Post: #13
RE: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
Tak sobie sprawdzam, to przy sciaganiu pliku transfer (przy dobrych wiatrach) na ciemnoniebieskiej diodzie utrzymuje sie na poziomie ~30kb/s. Jasnoniebieska dioda wiadomo ok 50kb/s.
Tylko te "lagi" przy ciemnej sprawiaja, że nie idzie nic robic :/
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
02-01-2013, 21:26
Post: #14
RE: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
Czyli wszystko się zgadza - UMTS to max 384 kbit/s, ping około 200-300ms, HSPA - 512, ping 90-120ms. Ale podczas pobierania powinno to normalnie przeskakiwać do HSPA...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
03-01-2013, 16:38
Post: #15
RE: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
Ale w kazdym programie niby pokazuje połączenie HSPA.
Czyli co, wymiana modemu na cos lepszego? Jezeli tak, to co polecacie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
03-01-2013, 18:27
Post: #16
RE: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
Kolor diody nas interesuje, nie informacja w programie.
Zmiana modemu nie pomoże, jeżeli to problem z nadajnikiem.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
04-01-2013, 16:55
Post: #17
RE: Huawei e173s-2 problem z ciemnoniebieską diodą.
Jest poprawa, od wczoraj, jakos od 19:00 ciagle swieci jasnoniebieska dioda Smile
Wszystko dziala jak dawniej. Jezeli cos sie zmieni bede pisal.
Chyba faktycznie to byl problem z nadajnikiem.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Huawei E173U-2 znika z systemu Theofilos 19 31 968 14-09-2017 09:29
Ostatni post: jakubd
  Huawei E303s-2 zmiana hilink na normalny adamos11 9 21 678 19-01-2016 21:21
Ostatni post: szopen
  Huawei E173u2 - zanika transfer danych przychodzących tamyja 1 12 389 01-09-2015 19:56
Ostatni post: jakubd
  Huawei E303s - 2 problem adamos11 48 88 665 09-06-2015 22:19
Ostatni post: szopen
  Huawei E173s-2 (Plus) nie widzi Aero2 ElAnka 10 28 237 04-04-2015 17:29
Ostatni post: jakubd



MyBB SQL Error

MyBB has experienced an internal SQL error and cannot continue.

SQL Error:
1017 - Can't find file: './c1jdtech_forum/threadviews.MYI' (errno: 2 "No such file or directory")
Query:
INSERT INTO threadviews (tid) VALUES('1339')