Szybkie szukanie |
DualSIM - Simplus traci zasięg
|
24-10-2012, 20:55
|
|||
|
|||
DualSIM - Simplus traci zasięg
Witam ponownie.
Jakiś czas temu pisałem o problemach z aero, dualsimem no-cut 28 generacji ale wszystkie problemy udało mi się rozwiązać. Dziś zwracam się z kolejnym problemem - jako że posiadam Dual sima 28 generacji w wersji no-cut, używam go do aero2 i simplusa. Od jakichś 3-4 dni mam problemy z simplusem - gdy wybieram do kogoś numer, to po 1-2 sekundach od połączenia się z nim, tracę sygnał i telefon rozłącza mi się z sieci. Sytuacja ma miejsce niezależnie od tego, w którym slocie dual-sima znajduje się karta. Wylogowuje mnie z sieci nawet po uruchomieniu kodu USSD *100# do sprawdzania stanu konta. Pomaga tylko restart. Co wg Was może być przyczyną? Uszkodzona karta SIM, adapter dual-sim czy coś z ustawieniami? (apny poustawiane jak wcześniej, telefon czysty, problem pojawia się na androidzie od GingerBreada, przez ICSa po Jelly Beana 4.1.1 i 4.1.2 Resurrection Remix). Pozdrawiam |
|||
24-10-2012, 21:18
|
|||
|
|||
RE: DualSIM - Simplus traci zasięg
Na 100% problemy robi dualSIM - co możesz z resztą dość łatwo sprawdzić wkładając samą kartę SIM bez tego wynalazku po drodze.
Jednak to dość mało popularne rozwiązanie właśnie z powodu tych różnych problemów. |
|||
24-10-2012, 21:35
|
|||
|
|||
po kilku testach z kartami mam mieszane uczucia bo np. na karcie z Orange działa prawidłowo, na Play też działał prawidłowo, a simplusa mi wywala z sieci, dlatego jednoznacznie nie skłaniałem się ku uszkodzonemu dualsimowi. Sprawdzę, dam znać - pójdzie do zwrotu jeżeli się okaże, że to faktycznie po jego stronie leży problem. Wszelkie inne opinie mile widziane.
Pozdrawiam |
|||
24-10-2012, 22:03
|
|||
|
|||
Nie tyle uszkodzony, co mający problemy ze zgodnością z niektórymi kartami.
|
|||
24-10-2012, 22:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-2012 22:08 przez acro.)
|
|||
|
|||
tylko że ja go miesiąc używałem i działał prawidłowo... nagle sie mu coś potemtegowało
P.S. duplikat (świeży) karty sim pomoże? moja obecna karta ma już ładnych parę lat... |
|||
24-10-2012, 23:42
|
|||
|
|||
Może pomóc, może... pogorszyć
|
|||
26-10-2012, 15:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2012 15:52 przez acro.)
|
|||
|
|||
problemem jednak okazała się wadliwa karta SIM. w
Wymieniłem kartę i wszystko teraz działa prawidłowo. karta musiała ulec uszkodzeniu podczas wielokrotnego przekładania między slotami w telefonie. Adapter dual sim 28 gen w wersji no-cut działa nadal prawidłowo. pozdrawiam Acro |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|