![]() Szybkie szukanie |
Wybór sprzętu na "bazę" pod Home Assistant
|
28-06-2020, 14:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2020 21:33 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Wybór sprzętu na "bazę" pod Home Assistant
Ekonomista napisał(a):właśnie dlatego, że tak bardzo się rozmijamy w opiniach i wyliczeniach.To proste - nie biorę pod uwagę czasu prywatnego wykorzystywanego na hobby jako czasu pracy (w której go poświęcam dla pieniędzy, a nie dla własnej przyjemności). Druga kwestia jest taka: przeliczając na stawkę 60zł/h - wykorzystanie promocji na której oszczędzasz koło 30zł to równowartość połowy godziny spędzonej w pracy, gdybym miał skorzystać z tej promocji połączyłbym zakupy np. z wyprawą na głosowanie albo na inne zakupy - wtedy bym nie tracił tyle czasu bezproduktywnie - tak, wiem, taka organizacja czasu dotyczy tylko sporych miast, ale to moje obecne realia. Gdy jestem np. w tzw. delegacji na zupełnym wygwizdowiu i to często po kilka miesięcy, działam inaczej, a wtedy zwykle jestem wykluczony z marketowych promocji (a za przykład niech służy te parę miesięcy, gdy jedyny dostęp do internetu miałem za pomocą satelity i pisywałem wtedy na forum raczej skrajnie mało). A tak z innej beczki moje RPi4B/2GB od tego sprzedawcy zapakowano dzisiaj do samolotu do PL (ten egzemplarz kupiłem w zbliżonym czasie co Ty, a pogrzebałem w starych trackingach i od tego sprzedawcy poprzednia paczka w zeszłym roku przyszła mi zaledwie w 11 dni!). |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|