![]() Szybkie szukanie |
Xiaomi Redmi Note 4X (8*2GHz, 3GB/16GB) z PL - z czym to się je
|
06-09-2018, 04:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-2018 04:56 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Xiaomi Redmi Note 4X (8*2GHz, 3GB/16GB) z PL - z czym to się je
Ekonomista napisał(a):- jakiś debil wymyślił ten zaokrąglony ekran, przez co żadne szkło nie dochodzi. Najdłużej mam takie z ramką ale już po pół roku muszę zmienić;nie jest to jedyny telefon z ekranem "3D" - rozwiązanie banalnie proste - używaj folii zamiast szkła Ekonomista napisał(a):-nie mam pojęcia jak wyłączyć ten słownik, ale więcej czasu zajmuje poprawianie słów niż oszczędza się na podpowiedzi);zainstaluj sobie taką klawiaturę jaką lubisz - nie musisz używać tego co jest fabrycznie (a fabrycznie do wyboru masz swiftkey i gboard, obie dobre o ile się je skonfiguruje) system i urządzenie -> dodatkowe ustawienia -> języki i metody wprowadzania -> tu masz wszystko Ekonomista napisał(a):- bez case'a ciężko to śliskie coś utrzymać i rysuje się jednak plastikowy tył, a z case'em jeszcze słabiej mnie słychać i jest o wiele grubszy;nie wiem, ja wolę mniejsze telefony więc mam RM4X (nie-"note") tył u mnie jest metalowy, czy się rysuje nie wiem, bo nauczony doświadczeniem drugi egzemplarz mam w "gumie" i z folią ochronną Ekonomista napisał(a):-nie można wyjąć baterii by mieć pewność, że nic nie podsłuchuje;nie jestem paranoikiem, ale generalnie realizacja podsłuchu na wyłączonym urządzeniu jest stosunkowo trudna (nie sądzę, aby to zaimplementowali, bo chyba już byłoby głośno o tym, a rękę do tego by musiał przyłożyć qualcomm, było nie było amerykańska korporacja) Ekonomista napisał(a):-nie można włożyć dwóch kart SIM i TF normalnie tylko przez jednorazową operację.no sorry - taka uroda slotu "combo", też mnie to wkurza, ale mimo ~300 aplikacji nie brakło mi jeszcze wbudowanej pamięci (no ale już nie mogę traktować telefonu jako "przechowalni plików") Ekonomista napisał(a):-od początku ludzie mnie słabo słyszą i z tego co czytałem bez roota by się nie dało tego naprawić, a na gwarancję odsyłać w takim przypadku nie ma sensu. Muszę czasem włączyć tryb głośnomówiący;nie znam tematu, ale skoro root miałby pomóc, to znaczy, że skopane są jakieś fabryczne ustawienia wygląda więc na to, że nie aktualizujesz systemu (bo w przypadku wad software'owych jest możliwa naprawa przez wydanie poprawek i xiaomi jako jeden z niewielu producentów to robi, o ile tylko wada została zgłoszona) Ekonomista napisał(a):-aparat jest bardzo dobry, ale już nie przy słabym oświetleniu i nie przedni (a przedni przy słabym oświetleniu... lepszy byłby porządny VGA);aparat nie jest bardzo dobry, miewałem sporo lepsze w znacznie starszych telefonach, a w słabym oświetleniu to faktycznie dramat, ale nigdy w życiu na zamieniłbym go na coś z rozdzielczością VGA (ciekawostka - w starym egzemplarzu RM4X miałem inny aparat niż w nowym i był minimalnie lepszy, niestety po aktualizacji systemu do nugata nie jestem w stanie wydobyć o nim więcej informacji) ponadto fabryczna aplikacja jest dość uboga (próbowałeś open camera?) i w dodatku domyślnie jest w nim wybrana jakość "normalna" zamiast "bardzo dobrej" choć to akurat rzutuje jedynie na stopień kompresji jpeg w RM4X natywna rozdzielczość to 4160x3120pix a aparat sprzętowo obsługuje niższe rozdzielczości (w tym upragnione vga ;P) z tym, że fabryczna apka po prostu nie ma opcji wyboru Ekonomista napisał(a):A co do taniości to telefony zwykłe są za parę dyszek i z nimi porównywałem te 650 zł, które mnie kosztował sam goły fon.mogłeś kupić "goły" telefon, ale funkcjonalność smartfona jest bez porównania większa Statystyki Folding@home |
|||
![]() Ekonomista (2018-09-06) |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|