![]() Szybkie szukanie |
dekapeć - dyskusja ogólna
|
28-04-2014, 15:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2014 21:56 przez gbr.)
|
|||
|
|||
RE: dekapeć - dyskusja ogólna
Zgodnie z obietnicą udostępniam działającego Dekapcia. Do pracy wymagany jest system Windows, dodatkowe łącze internetowe oraz konto w serwisie CaptchaBrotherhood.com z odpowiednią ilością kredytów (zarobionych lub zakupionych).
Wykorzystałem następujące oprogramowanie PhantomJS, CasperJS, wget i cbhcoreplugin. Napisałem 2 skrypty: dekapec.bat i dekapec.js (skrypt CasperJS, w którym wykorzystałem funkcje użytkownika yotsumoto z GitHub.com umożliwiające użycie polecenia goto label). Link do gotowca: http://rg.to/file/b12aae9f5a8f70ea8f299a...c.zip.html Dla poprawnego działania PhantomJS i CasperJS do zmiennej systemowej Path należy dodać następujące ścieżki c:\casperjs\phantomjs;c:\casperjs\bin (pod warunkiem, że gotowca rozpakowaliśmy na dysk C). Skrypty znajdują się w katalogu casperjs\batchbin. Dekapcia uruchamiamy skryptem dekapec.bat podając 3 parametry: dekapec.bat 192.168.0.1 user password 192.168.0.1 – przykładowa brama łącza do rozwiązywania kapcia user – nazwa konta w serwisie CaptchaBrotherhood password – hasło do powyższego konta Opis działania: 1. Zmodyfikowanie tabeli routingu dla łącza kapciowego, tj. usunięcie trasy 0.0.0.0 oraz dodanie trasy do serwera CaptchaBrotherhood. 2. Sprawdzanie czy mamy dostęp do internetu przez BDI. Za pomocą programu wget, mniej więcej co minutę, pobieramy stronę http://google.com/blank.html, jeżeli ma wielkość 0 bajtów to OK. W innym przypadku uruchamiamy skrypt dekapec.js obsługujący stronę kapcia Aero2. 3. Na dysk zapisywany jest plik kapec.jpg, który następnie wysyłany jest do serwisu CaptchaBrotherhood. 4. Odpowiedź z CaptchaBrotherhood pojawia się w postaci pliku output.txt. Odczytany kod jest przepisywany na stronę Aero2 i zatwierdzany. 5. Na dysk pobierany jest plik wynik.html, który jest stroną WWW z wynikiem weryfikacji kapcia. Jeżeli wynik weryfikacji jest negatywny, to wracamy do punktu 3. 6. Po znalezieniu w pliku wynik.html słowa „Zrestartuj” uruchamiany jest skrypt restart.vbs służący do zrestartowania połączenia modemowego z BDI. Ten skrypt należy przygotować we własnym zakresie, w zależności od urządzenia dzięki któremu mamy dostęp do BDI. Oczywiście nie musi to być skrypt VBS, może to być dowolny program, który wykona to zadanie. W przypadku braku takiego programu/skryptu należy połączenie zrestartować ręcznie. 7. Po odczekaniu 30 sekund następuje powrót do punktu 2. Pliki kapec.jpg i output.txt są archiwizowane w katalogu archiwum. Testowałem około tygodnia na Win XP oraz kilka razy na Win 7 – dostęp do BDI przez router 3G z automatycznym wznawianiem połączenia. Rozwiązanie nie przewiduje wielu niespodziewanych sytuacji, jak na przykład modyfikacja tabeli routingu przez oprogramowanie zewnętrzne czy też niespodziewane zerwanie połączenia BDI. U mnie BDI chodzi stabilnie, więc takie przypadki się nie zdarzały. Ciężko testować, bo kapcia mam co 4 godziny ![]() W sumie najbardziej „naturalnym” środowiskiem dla działania takiego rozwiązania jest smartfon i mobilny router 3G z kartą BDI. Taką konfigurację sprzętu powinna posiadać spora liczba użytkowników. Wystarczy dokupić mały pakiet internetowy od operatora telefonicznego aby mieć łącze kapciowe. Czekam więc na Dekapcia na Androida ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|