![]() Szybkie szukanie |
Huawei E367 u-8 nie rejestruje się w sieci [niewymieniona karta SIM na nową]
|
02-03-2013, 14:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2013 22:17 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Huawei E367 u-8 nie rejestruje się w sieci [niewymieniona karta SIM na nową]
Witam wszystkich. Po wielu przeczytanych artykułach głównie na tym portalu. Zakupiłem wczoraj uzywany modem Huawei model E367 u-8 z Cyfrowego Polsatu (z roku 2011), siedzę już kilka godzin aby uruchomić internet z moją kartą Aero2. Wszystko jest niby proste. Ale z tego co widze nie widzi sieci w Lublinie, czyli powinien widzieć. Najpierw próbowałem z orginalnym Mobile Partnerem z CP, a także z samym Mobile Partnerem. Ustawiam nowy profil, wpisuję APN: darmowy. Zapisuję klikam połącz i wyskakuje mi po chwili: Połączenie zakończone. W lewym dolnym rogu nie pokazuje sieci. Wcześniej krzyczał tez o rejestracji sieci.
Z Mobile Partner: Stan sieci: Nazwa: nieznane RSSI: -95dBm Rejestracja CS: Rejestruje Rejestracja PS: Rejestruje Załącznik sieci PS: Nie dołączony Ustawienia sieciowe: darmowy Tryb wyboru sieci: automatyczny Urządzenie: E367 Port aplikacji: COM13 Narzędzia/ wybierz urządzenie zielona strzałka i E367 Ustawiony jest w Opcjach Automatyczny tryb rejestracji ale gdy spróbuję Ręczne wyszukiwanie sieci pokazuje tylko Plus, Era, Orange, PL06 w wersjach 2G i 3G stan sieci wszędzie: zakazany Nie widzi ani CP ani PL11 każdy program uruchomiony jest pojedyńczo z kt sprawdzam kartę modem miga podwójnymi krótkimi zielonymi mignięciami - czyli modem usb jest włączony próbowałem tez topnetinfo Tak samo zachowuje się zestaw modem-karta na laptopie hp i na stacjonarnym, oba z xp. gdy spróbowałem podłączyć modem bez karty podał od razu na początku że brak karty, czyli jakoś ją widzi ale z sieci nie rejestruje. Czy oddać do komisu modem czy i jakie robię błędy, co sprawdzić, proszę o pomoc. Karta juz była raz wymieniana przez Aero choć jej jak dotad nie użyłem Mam nadzieję że do poniedziałku-wtorku otrzymam wskazówkę, tyle mam na przetestowanie modemu i bede mógł otrzymać zwrot pieniędzy. Tak obiecał sam z siebie sprzedawca zarzekając się że nic nie wie jakby o niczym, co może oznacza że modem jest uszkodzony? ale mam nadzieje że to spiskowa teoria. odinstalowałem commodo by nie robiło problemów czy karta jest dosunięta do końca sprawdzałem, i więcej się chyba nie da ![]() W pasku usb siedzi mi jako 2 usb i mobile connect - 3g network card W menedzęrze urządzeń windows: karty sieciowe - mobile connect - 3g network card modemy - 3g modem #2 porty - 3g Aplication Interface Com 12 i 3G PC UI Interface Com 13 W MP ustawienia protokołu uwierzytelniania ktos dla CP proponował PAP, ale i z CHAP nie chodzi Typ sieci: preferowane WCDMA, zakres wszystkie pasma zrób ustawienia tak aby łączył się w roamingu (zwykle opcja pozwól na połączenie w roamingu lub podobnie brzmiaca) - - szukam też tu w wykazie http://forum.jdtech.pl/Watek-poradnik-co...mu-do-aero - ale ten roaming nie wiem gdzie się ustawia Punkt 3 i 4 z http://forum.jdtech.pl/Watek-wymuszanie-...ach-huawei ustawiłem w TNI Zastosuj: polecenie zostało wykonane, nie miał W 900 ale za to Pasmo miał na; wszystkie... no i nie stety: MP pokazuje od razu : połączenie zakończone, a sieci jak nie było tak i nie ma... ale jeszczę zrobie restart. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|