![]() Szybkie szukanie |
TP-Link TL-MR3420 v2 + Huawei E3131 Router raz widzi modem raz nie ?
|
01-03-2013, 01:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2013 01:38 przez szopen.)
|
|||
|
|||
TP-Link TL-MR3420 v2 + Huawei E3131 Router raz widzi modem raz nie ?
Witam mam problem z tym routerem bo działał bez problemu na tym modemie , ale dziś go nie widzi wcale . Wgrałem na początku nowe oprogramowanie ze strony Tp linka i było dobrze . Teraz po włożeniu modemu zapala się na chwile dioda od usb i po chwili gaśnie . Dodam że mam trzy modemy dwa Huawei e 3131 i 1 175 i na każdym jest tak samo , widzi przez chwile i koniec . Co mam zrobić z tym problemem ? Czytam i czytam na wszystkich forach i nie mogę sobie dać rady z tym problemem
Zrobiłem na innym zasilaczu od innego tp linka ale o podobnym 1 amperażu i to samo raz widzi raz nie . Co dziwne jak jest modem w tp linku nie widzi go a jak po depnę go na przewodzie 3 metrowym to go widzi masakra normalnie Bez sensu po co robią takie urządzenie które nie wytrzymuje mocy poboru usb . Myślałem że jak kupię router to nie będę musiał kupować jeszcze kolejnych urządzeń . Fw wgrałem mu ostatnie jakie było do niego Wczoraj zrobiłem tak : Wgrałem fw wcześniejszy i zacząłem testować działał pół godziny i przerwał . Zastanawia mnie jeden fakt , bo to chodzi w Aero i czy się nie blokuje modem z zasięgiem radiowym z routerem z tej sieci , bo jak są oddalone od siebie to lepiej działa . Nie zmienia to faktu że dziś np jest 3 modem założony E 3131 i na razie działa . Choć nic nie ściągam teraz . Nie mam tego aktywnego Huba bo bym wiedział czy to coś da w takim przypadku . Widzę natomiast tez jedno , że starszy router jest cięższy wiec zapewne jak i w tunerach telewizyjnych , robią coraz mniejsze i chudsze rzeczy Zapomniałem dodać że router kupiłem nowy w Awansie w wersji v 2 . Właśnie dziś zobaczę jak one są oddzielnie od siebie. Na razie jest tak że trochę po chodzi i koniec potem . Zapomniałem dodać że sieć Aero 2 sama rozłącza na chwilę internet co godzinę i ponownie włącza , ale przecież router ma ustawione automatyczne łączenie . To wszystko razem stoi na szafie . Co mnie właśnie zdziwiło to to że jak stoi na podłodze a modem na 3 metrowym przedłużaczu Usb na szafie to go widzi , tylko ciekawe czy długo , muszę to zobaczyć . Jakie macie propozycje w tym przypadku nowego sprzętu ??? Dziś Podłączyłem zasilacz 1.5 ampera 12 wolt i tez chwile chodził . Tak sie zastanawiam czy dobrze go konfiguruje bo zawsze na końcu konfiguracji wyskakuje mi finisch , a czytałem że powinno być inne słowo a potem się sam załaduje w konfiguracji Tp linka w menu |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|