[-]
Szybkie szukanie


Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
16-03-2013, 09:34
Post: #41
RE: zte mf60 play problem
(16-02-2013 12:29)jakubd napisał(a):  ... Nie ma procedury wrzucania alternatywnego firmware...
W sieci można znaleźć opis zamiany brandowanego firmware MF60 na wersję oryginalną tzn. bez brandu. Natomiast nie wiem czy się sprawdzi ze wszystkimi wersjami operatorskimi.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
16-03-2013, 13:33
Post: #42
RE: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
Linki jakieś sprawdzone masz? Chętnie przetestuję.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
16-03-2013, 13:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2013 14:04 przez oem.)
Post: #43
RE: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
Link do opisu:
http://bankie-review.blogspot.se/2013/03...guide.html

Update:
Dodam, że u mnie link nie działa prawidłowo z IE10, natomiast bez problemu z Firefox-em i Chrome.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
18-03-2013, 22:19
Post: #44
RE: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
Witam, znowu mam problem.. od czasu gdy modem wrócił z serwisu, nie miałem czasu aby dokładnie go sprawdzić, dzisiaj nadszedł taki czas.. i gdy podepne modem do komputera przez usb.. wychodzi znaleziono nowy sprzęt zte wcdma technologies msm gdy klikne zainstaluj oprogramowanie automatycznie.. wychodzi m że nie znaleziono sterowników.. sprawdzałem w mój komputer.. nie pokazuje modemu wogóle..
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
18-03-2013, 22:23
Post: #45
Odp: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
A potrzebne ci połączenia przez USB?

Wysyłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
18-03-2013, 22:28
Post: #46
RE: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
raczej, przydało by się Smile przed wymianą na nowy w serwisie działało
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
18-03-2013, 22:40
Post: #47
RE: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
Spróbuj tej procedury:
1. Odłącz modem od kompa
2. Odinstaluj aplikację, która została zainstalowana po podłączeniu poprzedniego modemu (np. w wersji z T-Mobile jest to Mobile Internet blueconnect)
3. Restart kompa na wszelki wypadek
4. Zainstaluj ponownie oprogramowanie. Podłącz MF60 po kablu USB, powinien uruchomić się proces instalacji. Jeśli pojawi się Autorun.exe - zaakceptuj. Gdyby proces nie uruchomił się automatycznie to kliknij: Mój komputer -> ZTE MF60 -> Autorun.exe
Pkt. 4 może nieco różnić się w zależności od wersji operatorskiej modemu.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
18-03-2013, 22:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2013 22:46 przez dominikxp.)
Post: #48
RE: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
nie mam czegoś takiego w moim komputerze jak zte mf60 autorun .. nic po porostu nic.. podłącze do usb.. wychodzi mi sterownik zeby zainstalowac.. odrazu.. klikam i wywala ze nie może znaleść sterowników.. mam modem w plusie

nic mi sie nie instaluje na komputerze...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
18-03-2013, 22:55
Post: #49
Odp: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
A co masz w menedżerze urządzeń?

Wysyłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
18-03-2013, 23:12
Post: #50
RE: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
Czy po podłączeniu modemu przez usb pojawia się nowe urządzenie w katalogu "Mój komputer"?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
19-03-2013, 00:15
Post: #51
RE: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
Wygląda na to, że modem odpala się w trybie modemu, a nie pamięci masowej ze sterownikami - to bardzo dziwne. Spróbuj na innym komputerze, do którego jeszcze nigdy nie podłączałeś przez USB.
A przez WiFi działa normalnie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
19-03-2013, 00:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2013 00:47 przez oem.)
Post: #52
RE: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
W zależności od konfiguracji systemu modem może być widoczny w jednym z dwóch trybów:
1. pamięci masowej i w razie problemów należy spróbować procedury wcześniej opisanej. W zależności od wersji może być widoczny w katalogu "Mój komputer" jako ZTE MF60, Router ZTE MF60, PlusMF60 lub Portable Hotspot. W odpowiednim katalogu należy uruchomić plik Autorun.exe
2. jako dysk CD-ROM. W tym wypadku w "Mój komputer" należy kliknąć prawym klawiszem myszy na "Stacja dysków CD: Internet Manager" i z menu kontekstowego wybrać otwórz a następnie uruchomić plik Autorun.exe
W najgorszym wypadku, gdy modem nie jest widoczny w jednym z powyższych trybów należy "wydobyć" z urządzenia sterowniki i zainstalować je samodzielnie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
19-03-2013, 08:29
Post: #53
RE: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
Komp jest świeżo po formatowaniu.. Na innym kompie sprawdziłem jest to samo.. . Po podłączeniu tylko wyszukuje sterowników do zte wcdma technologies msm których nie może znaleść.. W mój komputer nic nie pokazuje ..
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
19-03-2013, 15:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2013 15:05 przez oem.)
Post: #54
RE: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
W takim układzie pozostaje "wydobycie" sterowników z modemu wg poniższej procedury:
1. Podłącz modem do komputera za pomocą kabla USB
2. Zainstaluj aplikację Qualcomm Product Support Tools (w skrócie QPST). Link do pobrania:
http://www.x-drivers.com/catalog/flash/m...12051.html
3. Zamknij uruchomiony manager połączeń
4. Uruchom aplikację QPST wybierając Start -> Programy -> QPST -> QPST Configuration
5. Wybierz zakładkę "Ports" a następnie kliknij przycisk "Add New Port.." na dole okna
6. W nowym oknie "Ad New Port" w rubrykach "Port" i "Port Label" wpisz numer portu COM na którym jest zainstalowany modem i kliknij OK. Numer portu COM można sprawdzić w menagerze urządzeń -> Porty COM i LPT -> ZTE UI AT Interface
7. Na liście pojawi się port COM który wcześniej został dodany, a w kolumnie Phone powinien znajdować się "SURF8200A" lub podobna nazwa.
8. Na pasku menu wybierz "Start Clients" a następnie EFS Explorer
9. Pojawią się dwa nowe okna: "QPTS EFS Explorer" oraz "Phone Selection", w którym klikasz OK.
10. Po chwili połączenia w oknie "QPTS EFS Explorer" wyświetlą się katalogi modemu.
11. Odszukujesz w katalogu głównym ztemodem.iso, a następnie klikasz na nim prawym klawiszem myszki wybierając z menu kontekstowego "Copy from Phone" i akceptujesz klawiszem OK domyślny katalog zapisu lub wcześniej go zmieniasz wybierając "Browse"
12. Zapisany na dysku plik "ztemodem.iso" należy rozpakować (np. programem 7-zip).
13. W rozpakowanym katalogu wybierasz plik setup.exe. Od tego momentu rozpoczyna się instalowanie sterowników oraz "Internet Managera". Jeśli w systemie pozostały "śmieci" po poprzednim urządzeniu za pierwszym razem są one odinstalowane, po czym ponownie należy ponownie wybrać setup.exe

UWAGA!!! NIE UŻYWAJ INNYCH OPCJI PROGRAMU "QPTS" PONIEWAŻ GROŹI TO TRWAŁYM USZKODZENIEM MODEMU!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
19-03-2013, 16:00
Post: #55
RE: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
Sterowniki z wersji Tmobile wrzuciłem tutaj:
http://jdtech.pl/upload/MF60_tmobile_drivers.zip
Czy to zadziała? Tego nie wiem, bo ten MF60 zachowuje się dziwnie.
A zabawa QPTS jest... skrajnie niebezpieczna.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
19-03-2013, 16:03
Post: #56
Odp: RE: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
(19-03-2013 16:00)jakubd napisał(a):  A zabawa QPTS jest... skrajnie niebezpieczna.

Ale opcje odczytu to raczej niegroźne, raczej gdy się wybierze zapis to może być niszczące.


Wysyłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
19-03-2013, 19:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2013 19:47 przez oem.)
Post: #57
RE: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
(19-03-2013 16:00)jakubd napisał(a):  ... bo ten MF60 zachowuje się dziwnie.
A zabawa QPTS jest... skrajnie niebezpieczna.
Ten MF60 zachowuje się podobnie jak wersje z T-Mobile ze starym firmware przy niektórych konfiguracjach sprzętowych / programowych. Dodam jeszcze, że "ręczne" zainstalowanie sterowników umożliwi w przyszłości wgranie nowej wersji firmware.
Natomiast, tak jak wspomniał spag operacja odczytu nie jest groźna. Moim zdaniem bardziej niebezpieczną operacją jest wgrywanie firmware, nawet tego oficjalnego.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
20-04-2013, 08:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2013 10:41 przez bether.)
Post: #58
RE: ZTE MF60 (Plus) problem z działaniem w sieci Play
Witam, to jest mój pierwszy post, aczkolwiek forum czytam od dawna :-)
Istna kopalnia wiedzy!

Mam ten router od wczoraj i nie mam żadnych problemów z Aero2 jak i z Play.
Działam na Windows 7 64bit jeżeli to ważne. Po pierwszym podpięciu do komputera wyskakuje okienko z Autorun.exe dla zainstalowania sterowników, potem 192.168.0.1 lub http://m.home/login.asp aby wpisać APN z Aero i HulajDusza...

Firmware mam BD_PKTPOLMF60HDV1.0.0B02, a w nim możliwość do 10 połączeń i opcję wyłączania zasypiania i nawet nie zauważam przerw (60min) nawet w trakcie grania online w gry multiplayer :-)

Dla mnie super!
W załączniku drivery dla MF60 z plusa.
http://d-h.st/vc1
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  ZTE MF60 w10 go nie widzi dn70 1 1 813 21-02-2018 16:45
Ostatni post: jakubd
  TP-Link TL-MR3420 v2 + Huawei E3131 problemy z niską prędkością połączenia w Play 3G Warum 5 5 221 10-06-2017 14:58
Ostatni post: szopen
  MR3420 + e3372 rozłączenie sieci NarQu 27 17 075 31-05-2016 13:50
Ostatni post: jakubd
  Router ZTE MF60 z kartą aero2 staniwaw 4 3 841 03-12-2015 12:14
Ostatni post: jakubd
  Huawei E5332s-2 doladowanie karty play sasukepl 2 5 077 17-03-2015 18:57
Ostatni post: jakubd