[-]
Szybkie szukanie


Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZTE MF60 brak usług.
18-06-2013, 20:18
Post: #1
ZTE MF60 brak usług.
Witam.

To mój pierwszy post. Przepraszam jeśli gdzieś przeoczyłem podobny temat.
Byłem w posiadaniu modemu ZTE MF60 z norweskiej sieci NetCom, w norwegi działał mi poprawnie. W polsce kupiłem internet LTE z Plusa bez modemu. Sciągnąłem sobie simlocka z ww modemu i karta z plusa mi działała bez zarzutu na sofcie z NetCom. Zachciało mi się polskiego języka i wrzuciłem brandowanego softa z T-Mobile od tego momentu router włacza sie na wyświetlaczu jest zasięg, widnieje napis blokada PIN, po wpisaniu pinu zasięg ucieka i jest wyświetlony komunikat Brak Usług - Rozłączony. Próbowałem również na oryginalnym sofcie ZTE, to samo. Skanuje go DC-Unlocker, nie ma simlocka. APN ustawione poprawnie, problem nadal istnieje Sad Możę ma ktoś brandowanego softa z Plusa lub oryginalnego softa z NetCom? Proszę o pomoc nie wiem co robić Sad
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
18-06-2013, 21:02
Post: #2
Odp: ZTE MF60 brak usług.
Masz włączoną opcję pin na karcie?

Wysłane z mojego GT-I9305
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
18-06-2013, 21:40
Post: #3
ZTE MF60 brak usług.
Przywróć ustawienia fabryczne, każ mu wyszukać sieci i zobacz, czy widzi jakąkolwiek.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
19-06-2013, 14:23
Post: #4
RE: ZTE MF60 brak usług.
Tak, mam włączoną opcję PIN na karcie.

Przywracałem już ustawienia, nic to nie dało. Gdy mu każe wyszukać sieci, szuka i szuka widnieje ciągle klepsydra i tak bez końca Sad
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
19-06-2013, 16:17
Post: #5
Odp: ZTE MF60 brak usług.
To wyłącz w telefonie pin wsadź do modemu i sprawdź, czasem takie jaja są jak jest pin

Wysłane z mojego GT-I9305
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
20-06-2013, 13:04
Post: #6
RE: ZTE MF60 brak usług.
Wylaczylem PIN nadal to samo :/
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Win 7 nie wykrywa ZTE MF60 przez USB coder1 7 1 302 25-01-2017 22:29
Ostatni post: szopen
  ZTE MF63 z T-Mobile + Aero2 - połączony a brak internetu i CAPTCHA mkruk 9 5 752 04-07-2015 08:28
Ostatni post: jakubd
  Huawei E5220 - Brak funkcji fast boot ziko 10 5 437 24-01-2015 20:41
Ostatni post: jakubd
  Ponowne uruchamianie router'a ZTE MF60 Marylka 3 2 172 26-12-2014 18:55
Ostatni post: jakubd
  ZTE MF60 - aktualizacja firmware dla wersji z polskiego T-mobile jakubd 31 47 137 28-05-2014 20:38
Ostatni post: spag