Szybkie szukanie |
YI Dome Camera przestała sie łączyć z apka
|
26-10-2020, 11:29
|
|||
|
|||
Hej, moze znacie jakieś rozwiązanie.
Kamera łączy sie z siecią Wi-Fi bo widzę ją po wejściu na adres IP.(ma wgrany yi hack) Próbuje ja przywrócić do stock FW ale nie wiem co jest nie tak. Jakby nie czytała z karty wrzuconego FW . Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka |
|||
26-10-2020, 19:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2020 19:41 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Nie bardzo rozumiem sens wracana do stocka skoro masz soft z rtsp?
Karta raczej na 100% MUSI być sformatowana na fat32 (więc rozmiar między 4GB a 32GB by nie kombinować). tego masz moda? https://github.com/TheCrypt0/yi-hack-v4 PS pytałbym tam, gdzie są spece od Xiaomi https://xiaomifans.pl/ Statystyki Folding@home |
|||
26-10-2020, 20:28
|
|||
|
|||
RE: YI Dome Camera przestała sie łączyć z apka
(26-10-2020 19:40)szopen napisał(a): Nie bardzo rozumiem sens wracana do stocka skoro masz soft z rtsp?tak ten mod. niech słowa żona będzie za tłumaczeniem czemu jest potrzeba działania przez apke Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka |
|||
26-10-2020, 20:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2020 20:56 przez szopen.)
|
|||
|
|||
spag napisał(a):niech słowa żona będzie za tłumaczeniem czemu jest potrzeba działania przez apkeA bo ja wiem? Gdybyś wykorzystując rtsp zorganizował podgląd (bo jak znam życie tylko o to chodzi) w inny wygodny sposób, to by się raczej problem skończył definitywnie (są alternatywne aplikacje do podglądu kamer). Niestety nie mam żadnej kamery na flakach Huawei'a, więc nie jestem w stanie pomóc… Pliki zapewne też muszą mieć odpowiednie nazwy (aby bootloader wykrył, że to pliki z firmware-recovery) i ostatnia kluczowa kwestia - to muszą być pliki przeznaczone dokładnie do tego samego modelu i wersji kamery (żeby się id sprzętu zgadzał). Zajrzałem po linka, którego sam wstawiłem, ale gość nie udostępnia stockowego softu na githubie. Statystyki Folding@home |
|||
26-10-2020, 21:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2020 00:31 przez szopen.)
|
|||
|
|||
(26-10-2020 20:41)szopen napisał(a):Niestety dość ubogie sa informacje nt flashowania do stocka. miałem podobny problem z innym modelem YI ale okazało sie że winne było ustawienie przeze mnie podczas różnych testów opcji w interfejsie moda, po próbach udało się przywrócić.spag napisał(a):niech słowa żona będzie za tłumaczeniem czemu jest potrzeba działania przez apkeA bo ja wiem? Wtedy mogłem siebie winić ale tu niestety z partyzanta sie zepsuło. myślę żeby ustawić porty na zewnątrz z routera ale wydaje mi sie to mission impossible bo IP jest dynamiczny i za bardzo nie znam się na tym. Zapytam u dostawcy czy da sie stałe IP u nich załatwić, wtedy jest szansa na to ze zonie ustawie jakaś apke, sam mam onvfier , co na IOS dla niej tez sie znajdzie. Takie mam wybory dla ustawień pole z routera i z onvfiera podpowiedzi https://imgur.com/a/f8aQ4XH Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka |
|||
27-10-2020, 00:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2020 02:35 przez szopen.)
|
|||
|
|||
spag napisał(a):ale tu niestety z partyzanta sie zepsuło.Radośnie przyjąłem, że po wgraniu moda straciłeś dostęp do chmury, więc co masz na myśli? że na modowanym sofcie fabryczna chmura działała, działała i nagle przestała? Może to wersja kamery na chiński rynek? (i padłeś ofiarą wprowadzania sztucznej niekompatybilności ) OK niech to nie będzie teorią spiskową - może akurat chodziło o załatanie dziury (ale faktycznie dopiero fabryczny soft by mógł wyjaśnić więcej, ale czarnolistowanie czy białolistowanie jest od dawien dawna przyjętą metodą w przypadku regionalizacji czy brandowania urządzeń i stosowania serwisów chmurowych utrzymywanych przez producenta/dostawcę technologii itd.). Hmm jeszcze jedna kwestia - zhackowany soft jest pośrednio płatny 40$ rocznie? (za działające rtsp) no nie sądziłem, że jest aż taki hype na ten sprzęt by płacić abonament za alternatywny firmware ;D W całej reszcie pozostałych kwestii ujmę to krótko - nie radzę, jeśli nie wiesz co robisz (szczególnie odradzam statyczny IP, ale pootwieranie portów też jest słabym pomysłem), ale jeśli się upierasz, to wystarczy wewnątrz LAN uruchomić dowolnego klienta DDNS, a na routerze zrobić przekierowanie portów (wrzucaj normalnie załączniki do posta, dopiero za drugim razem zauważyłem, że tam są 3 obrazki a nie 1, jakoś mogą to robić wszyscy i nie stanowi to dla nich problemu) PS a nie jesteś czasem za firewallem operatora? Statystyki Folding@home |
|||
27-10-2020, 08:27
|
|||
|
|||
(27-10-2020 00:13)szopen napisał(a):spag napisał(a):ale tu niestety z partyzanta sie zepsuło.Radośnie przyjąłem, że po wgraniu moda straciłeś dostęp do chmury, więc co masz na myśli? że na modowanym sofcie fabryczna chmura działała, działała i nagle przestała? Akurat to nie wersja na Chiny i od marca smigala jak należy. Po prostu nagłe przestała przesyłać obraz do apki. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka |
|||
27-10-2020, 17:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2020 17:47 przez szopen.)
|
|||
|
|||
No cóż warto było kupić 2
(i to nie są hahaszki - kluczowy sprzęt zwykle mam zdublowany, jeśli są to "groszowe kwoty", wtedy wyjąłbyś z szuflady tą z fabrycznym softem) albo lepiej kupić od razu coś, co działa bez podobnych kombinacji (jest mnóstwo "chińczyków" niewiele droższych, które po prostu działają…) zajrzyj na discord i tam pytaj co jest grane https://discord.com/invite/upPsFWZ Statystyki Folding@home |
|||
1 użytkownik podziękował użytkownikowi szopen za tę wiadomość: spag (2020-10-30) |
30-10-2020, 10:34
|
|||
|
|||
(27-10-2020 17:46)szopen napisał(a): No cóż warto było kupić 2Uff udało sie przywrócić do stanu ze apka widzi. Flash wg tutka https://github.com/roleoroleo/yi-hack-MStar Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka |
|||
1 użytkownik podziękował użytkownikowi spag za tę wiadomość: szopen (2020-10-30) |
30-10-2020, 15:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2020 15:49 przez szopen.)
|
|||
|
|||
He He.
Zatem firmware Huawei'a (HiSilicon) nie mogło działać, bo w takim razie ona jest na zupełnie innym chipsecie - Mediatek (MStar). Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|