Szybkie szukanie |
Rebtel = nolimit minut + nolimit SMS/MMS + 1GB netu za darmo :P
|
04-01-2019, 02:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2019 02:12 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Już jest jutro
piszę tego posta z połączenia w Rebtelu i SMSy dalej chodzą (i prawdopodobnie połączenia, ale nie będę dzwonił o tej porze) więc numer nadal nie przeniesiony IP jak zwykle z Amsterdamu 185.114.248.84 (przez chwilę te bodajże 8 adresów delegowano do PL, jednak cały czas pośrednie testy wskazywały na routing przez Holandię) PS na wszelki wypadek kartę płatniczą przypisaną do Rebtela całkowicie zablokowałem taki mały update - kartę Rebtel w celach eksperymentalnych przełożyłem do mobilnego routera, a kartę Playa (na którą przeniosłem numer) włożyłem do starego telefonu i podłączyłem go do ładowarki, ale zapomniałem włączyć ;D po późniejszym włączeniu numer został przetransferowany (koło 4 rano 4.01.2018) co ciekawe teraz karta Rebtela nie odrzuca próby połączenia z internetem, ale połączenie już nie działa, SMSy też (w sumie żałuję, że nie przeniosłem do nich 2 numerów, bo ten drugi mógłby spokojnie poczekać do końca działania sieci, a tak wyłączenie testowanego numeru może być związane z udanym przeniesieniem między-operatorskim) Statystyki Folding@home |
|||
05-01-2019, 00:40
|
|||
|
|||
W połowie grudnia w ciągu tygodnia przeniosłem numer z rebtel to virgin gładko.
|
|||
05-01-2019, 01:42
|
|||
|
|||
Bo ja wiem czy tydzień to "gładko"?
Ważne w każdym razie, że odzyskałeś numer. Przenosiny do Playa zajęły mi 1 dzień. No w sumie 1,5 bo nie włączyłem telefonu przed północą i ostatecznie 2 bo w sumie to chciałem FM ze względu na przenosinowy bonus (ale w salonie nie mieli SIM FM) więc ostatecznie przetransferowałem do nich numer kodem USSD (bonus 500zł/150dni + 50GB/150dni + RWK też już działa) Statystyki Folding@home |
|||
08-01-2019, 20:11
|
|||
|
|||
Dziś w nocy a2mobile przeniosło jednak po 17 dniach ( wniosek 21.12.2018) numer z rebtel
|
|||
14-01-2019, 16:43
|
|||
|
|||
A rebtel powinien prosić do dostęp do karty jeszcze? Bo niby SIM'y już nie działają, ale teraz przyszła mi prośba o transakcję rebtela, choć została odrzucona bo karta była zablokowana. BTW: jak się zezwoli takiemu rebtelowi na dostęp do karty revolut to jak takie zezwolenie cofnąć, bez usuwania tej karty virtualnej?
|
|||
14-01-2019, 19:11
|
|||
|
|||
morfik napisał(a):jak się zezwoli takiemu rebtelowi na dostęp do karty revolut to jak takie zezwolenie cofnąć, bez usuwania tej karty virtualnej?IMHO bezpieczniej usunąć kartę virtualną i za darmo zaraz wyrobić nową, a dlaczego, o tym niżej. Da się wejść w swoje konto i usunąć kartę, ale skoro mój numer jest przeniesiony , a rebtel w PL już nie działa a ja mam dostęp, to co robi aktywne konto, dane osobowe itd. Włos się jeży!!! |
|||
14-01-2019, 20:25
|
|||
|
|||
Ja usunąłem bo nie mam pojęcia jak zabronić dostępu takiemu rebtelowi do karty. Pytałem generalnie na przyszłość czy się da, czy nie ma takiej opcji w przypadku tej wirtualnej karty.
Na maila też mi wysłali: Cytat:Nie udało nam się odnowić Twojego abonamentu, ponieważ transakcja płatności Twoją kartą kredytową/ debetową została odrzucona przez jej wystawcę. Ponowimy próbę w ciagu 24 godzin. To powyższe info dostałem jak ta karta była zablokowana, bo jak nie używam to pomyślałem, że zablokuję. |
|||
14-01-2019, 20:57
|
|||
|
|||
morfik napisał(a):bo nie mam pojęcia jak zabronić dostępu takiemu rebtelowi do kartLogując się na swoje nawet niby nieaktywne konto w rebtel da się w menu nadal usunąć każdą przypisana kartę i metodę płatności, jak również dodać nową. I nie jest to normalne i na pewno łamie RODO, dlatego lepiej usunąć kartę i tu i tu. |
|||
14-01-2019, 21:11
|
|||
|
|||
Ja już nie mam ani starterów ani nie pamiętam danych do konta. Więc ja się tam i tak nie mam jak zalogować. Nie da się tego zrobić z poziomu revoluta? Jak za pierwszym razem chcieli dostęp do karty to wyskoczyło powiadomienie by zezwolić, to gdzieś musi to być trzymane.
|
|||
14-01-2019, 21:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2019 21:34 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Jeśli chodzi o Revoluta i kartę wirtualną, to ją po prostu usuń i stwórz nową.
Co do Rebtela, ja się po prostu zalogowałem do swojego konta (potrzebny numer telefonu oraz PIN, który był wysyłany SMSem - oczywiście go nie pamiętałem, ale trzymam stare SMSy ;P) i z tamtego poziomu usunąłem kartę (a czy to działa dowiem się przed końcem miesiąca). link: https://my.rebtel.com/pl/my/account/payment/ chyba raczej ten drugi: https://my.rebtel.com/pl/my/settings/account/ Rebtel jako taki nie zakończył działalności - od lat to był operator VoIP i nadal jest (z siedzibą bodajże w Luksemburgu, gdzie ani RODO ani GDPR raczej nie sięga ). Natomiast zamknięcie w PL dotyczyło działalności jako lokalnego operatora MVNO Statystyki Folding@home |
|||
15-01-2019, 00:49
|
|||
|
|||
Moja karta Rebtel nigdy się nie odpaliła skutecznie, przeniesienie do Play przed zamknięciem operatora zakończyło się niepowodzeniem. Ech
|
|||
17-01-2019, 08:31
|
|||
|
|||
Usuwajcie karty/formy płatności ze swojego konta rebtel. Mnie wczoraj próbowano pobrać ( co prawda niby 0 zł) z karty przypisanej do konta, którą zablokowałem/usunąłem. Numer mam przeniesiony, rebtel zakończył działalność w PL, ale jak widać konto dalej "żyje".
|
|||
17-01-2019, 15:38
|
|||
|
|||
Mi dwa razy próbowali, w końcu przysłali info, że
Cytat: Twój abonament został usunięty |
|||
17-01-2019, 16:10
|
|||
|
|||
morfik napisał(a):Mi dwa razy próbowali, w końcu przysłali info, że Dobre pół roku temu - miałem sytuację, w której, po odpięciu karty "abonament" został automatycznie zlikwidowany (i pisałem o tym setki postów temu). Z drugiej strony - (z reguły, bo nie mam 100% pewności, że tak musi być - tu by się przydał jakiś specjalista od finansów, kart i banków) po kliku nieudanych próbach obciążenia karty, wszelkie płatności cykliczne zostają z automatu anulowane (to już zdążyłem w życiu parę razy przetrenować). Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|