Szybkie szukanie |
Rebtel = nolimit minut + nolimit SMS/MMS + 1GB netu za darmo :P
|
29-10-2018, 21:14
|
|||
|
|||
Ja 24 i nadal czekam
|
|||
30-10-2018, 16:27
|
|||
|
|||
Mnie w każdym razie wszystko śmiga: rozmowy, sms,internet 20/20 Mbps. I to bez żadnych ustawień. W sumie tylko roaming danych musiałem włączyć. Tylko cały czas nie mam informacji, że wszystko zostanie na tym nrze. Jedno mnie zastanawia, że w aplikacji pokazuje podpiętą kartę, której nie kojarzę. :/
|
|||
30-10-2018, 18:23
|
|||
|
|||
Rebtel = nolimit minut + nolimit SMS/MMS + 1GB netu za darmo :P | |||
30-10-2018, 18:41
|
|||
|
|||
Po 7 dniach kalendarzowych mogę dzwonić
|
|||
30-10-2018, 19:30
|
|||
|
|||
Ekonomista napisał(a):Jedno mnie zastanawia, że w aplikacji pokazuje podpiętą kartę, której nie kojarzę. :/ podpiętą kartę można sprawdzić też tam (po zalogowaniu): https://my.rebtel.com/pl/my/settings/account/ lub po angielsku https://my.rebtel.com/en/my/settings/account/ dla identyfikacji są to ostatnie 4 cyfry i data ważności (oraz wystawca karty) Statystyki Folding@home |
|||
31-10-2018, 10:19
|
|||
|
|||
Za duzo tych wpisów
To w skrocie, bo mam Freemium, jeszcze czynne do 01.2019, warto przejsc z Virgin do nich - telefon na pdotrzymanie. |
|||
31-10-2018, 10:25
|
|||
|
|||
Ogólnie przy odrobinie szczęścia warto tam wziąć nowy nr, a nie przenosić. Przy zamówieniu zaznaczyć "chcę nowy numer", tylko uwaga, bo przy odświeżeniu strony czy reaktywacji z linka z mejla (bo wywalenie zamówienia jest normą u nich) domyślnie jest zaznaczone przeniesienie nru, który jest tam wymagany chyba do kontaktu.
|
|||
31-10-2018, 10:26
|
|||
|
|||
Jeśli to twój główny numer to się wstrzymaj mi po 7 dniach aktywowali numer mogę dzwonić i wysyłać smsy ale nie mogę odbierać smsów. Problem z punktem dostępu mają nie mogę dodać żadnego mms internet tj zapisuję ale ich nie widzę gdy wyłączę tel wsadzę kartę playa i włączę to widzę punkty łącznie z rebtel a gdy spowrotem wsadzę rebtel to czystka
|
|||
31-10-2018, 10:43
|
|||
|
|||
To ida po kosztach mocno, stad taka oferta.
No jako drugi. Virgin nie jest wbrew pozorom takie złe - czasem ratuje sytuacje. |
|||
31-10-2018, 13:44
|
|||
|
|||
kiko80 napisał(a):Problem z punktem dostępu mają nie mogę dodać żadnego mms internet tj zapisuję ale ich nie widzę gdy wyłączę tel wsadzę kartę playa i włączę to widzę punkty łącznie z rebtel a gdy spowrotem wsadzę rebtel to czystkaDaj screeshoty, to akurat się prawdopodobnie da naprawić (swoją drogą w sposób opisany już wyżej w tym wątku, bo w ich oficjalnej instrukcji jest błąd). Abstrahując od problemów z przeniesieniem numerów od momentu ogólnopolskiej premiery, mam w planach przeniesienie drugiego numeru z VM (jeden przeniosłem, gdy startowali tylko we Wrocławiu i jakoś się udało) - utrzymanie numeru w VM kosztuje 5zł rocznie, tu póki co jest za free (choć wymaga generowania jakiegokolwiek ruchu i tu była przewaga VM - zapasowa karta mogła zalegać szufladę). Statystyki Folding@home |
|||
31-10-2018, 14:18
|
|||
|
|||
whiteindian napisał(a):utrzymanie numeru w VM kosztuje 5zł rocznie, tu póki co jest za free (choć wymaga generowania jakiegokolwiek ruchu i tu była przewaga VMGeneralnie to najważniejsze, by sama karta płatnicza była aktywna, bo wtedy jest aktywny sam pakiet. Nie znalazłem natomiast info co się stanie z sim, jeśli przejdzie na nieaktywny i jak go z powrotem uaktywnić - pewnie wystarczy kontakt z BOK. |
|||
31-10-2018, 14:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2018 14:34 przez szopen.)
|
|||
|
|||
tps4 napisał(a):Generalnie to najważniejsze, by sama karta płatnicza była aktywna, bo wtedy jest aktywny sam pakiet.No nie wystarczy - musi być jakikolwiek ruch na danym numerze (SMS, rozmowa lub połączenie z internetem), bo w przeciwnym razie po 3 m-cach nieaktywności numer przepada (a przynajmniej ja tak zrozumiałem regulamin, a teraz nie mam czasu na ponowną wnikliwą lekturę, więc jeśli znajdziesz konkrety, to zacytuj ten fragment regulaminu). tps4 napisał(a):Nie znalazłem natomiast info co się stanie z sim, jeśli przejdzie na nieaktywny i jak go z powrotem uaktywnić - pewnie wystarczy kontakt z BOK.Robiąc eksperymenty z numerem, który przeniosłem do Rebtela jeszcze w wakacje (używam od lipca) już raz (odłączając kartę od konta) doprowadziłem do nieaktywności pakietu, czyli do zablokowania połączeń wychodzących wraz z końcem okresu rozliczeniowego - w takiej sytuacji wysyłają automatycznie generowanego maila - patrz załącznik, by przywrócić działanie kontakt z BOK nie był konieczny - wystarczyło znów podpiąć kartę płatniczą i numer zaczął działać. Statystyki Folding@home |
|||
31-10-2018, 14:45
|
|||
|
|||
Pobawiłem się gocleverem, udało mi się dodać APN ale zmiana wartości 60 na 04 powoduje usunięcie APNU. Czyli nadal nie działa...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
31-10-2018, 16:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2018 16:19 przez szopen.)
|
|||
|
|||
jakie 04?
http://forum.jdtech.pl/Watek-rebtel-noli...0#pid45180 wieczorem wrzucę pełniejsze screeshoty (teraz nie mam czasu na zabawę…) Statystyki Folding@home |
|||
31-10-2018, 16:54
|
|||
|
|||
@szopen
O numerze 44 zamiast 06 to wiem czytałem ale i tak mmsy nie dochodzą ale ważniejsze dla mnie że nie mogę odbierać smsów. |
|||
31-10-2018, 19:24
|
|||
|
|||
szopen napisał(a):No nie wystarczy - musi być jakikolwiek ruch na danym numerze (SMS, rozmowa lub połączenie z internetem), bo w przeciwnym razie po 3 m-cach nieaktywności numer przepada (a przynajmniej ja tak zrozumiałem regulamin, a teraz nie mam czasu na ponowną wnikliwą lekturę, więc jeśli znajdziesz konkrety, to zacytuj ten fragment regulaminu).Zgadza się. Mnie chodziło o to, ze karta sim może być nieaktywna do tych 3 miesięcy i da się ja uaktywnić, natomiast konto po stwierdzeniu nieaktywnej karty płatniczej jest od razu zawieszane. Co ciekawe konto można przywrócić nawet do 12 miesięcy ( bo po tym czasie przepada całkiem) Cytat: Klient musi w każdej chwili posiadać odpowiednią, ważną kartę kredytową lub debetową zarejestrowaną u Rebtel. Jeżeli ten warunek nie zostanie spełniony, karta SIM Rebtel zostanie wyłączona (aż do chwili zarejestrowania odpowiedniej, ważnej karty kredytowej lub debetowej) w taki sposób, że klient nie będzie miał możliwości wykonywania połączeń wychodzących, wysyłania wiadomości SMS lub korzystania z usług danych, jednak będzie mógł odbierać telefony i wiadomości SMS. Cytat:Bilans konta na potrzeby korzystania z usług w koncie klienta wygasa po upływie dwunastu (12) miesięcy od ostatniej aktywności związanej z korzystaniem z usług. Kredyty niewykorzystane w okresie 12 miesięcy zostaną utracone. |
|||
31-10-2018, 19:29
|
|||
|
|||
Dostaliście coś takiego?
Cytat:Szanowny Panie/Szanowna Pani, |
|||
31-10-2018, 19:34
|
|||
|
|||
Ja nie dostałem, więc na pewno do wszystkich nie wysyłają. Być może tylko do tych, którzy maja jakieś problemy z karta, przeniesieniem.
|
|||
31-10-2018, 19:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2018 19:36 przez morfik.)
|
|||
|
|||
No właśnie wychodzi na to, że ten problem nie dotyczy tych przenoszonych numerów tylko tych nowych. Przynajmniej w moim przypadku. Także chyba ci co zamawiali nowe numery pewnie też dostaną notkę i wyłącza im tak samo jak i mi wyłączyli.
|
|||
31-10-2018, 19:48
|
|||
|
|||
Na antyweb jest obszerny artykuł o problemach i wyjaśnienia rebtel:
Cytat:Aktywacja kart SIM powinna już następować w ciągu 24 godzin od momentu, kiedy Rebtel otrzyma fizycznie potwierdzenie otrzymania karty SIM przez klienta. W wyjątkowych sytuacjach czas ten może się wydłużyć.https://antyweb.pl/rebtel-przeprasza-za-problemy/ |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|