[-]
Szybkie szukanie


Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
26-09-2015, 13:29
Post: #1
Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
Hej,

Mam stareńki Huawei 3131, jeszcze z naklejką Play, kupiony tu. Soft bardzo stary pewnie też. Pożyczyłem na miesiąc-dwa znajomej, by skorzystała ze swojej karty. Chyba jej działało, bo nic nie mówiła, że nie działa. Dostałem z powrotem - nie wiem, czy ten fakt pożyczenia wpłynął na mój problem, czy może ja czegoś nie wiem, jakaś zmiana w sofcie/firmware/aero2 była.

Podłączam pod laptopa. Po chwili mam niebieskie światełko, więc chyba się loguje, jednak w Mobile Partnerze mam brak urządzenia.

Wie ktoś coś?
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
26-09-2015, 14:54
Post: #2
RE: Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
Zobacz w menedżerze urządzeń czy jest jakies nieznane urządzenie

Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
[-] 1 użytkownik podziękował użytkownikowi spag za tę wiadomość:
MiłoszW (2015-09-26)
26-09-2015, 16:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2015 16:19 przez MiłoszW.)
Post: #3
Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
Faktycznie, banalna kwestia. Nie było błędu w menedżerze urządzeń, ale zaskoczyło - kliknąłem dwa razy na ikonkę w Moim Komputerze i zaczął instalować modem, po restarcie wszystko hula. Wydawało mi się, że wszystko już poinstalowało przy instalacji Mobile Partnera, a jednak nie : ) Dzięks.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-01-2016, 12:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-01-2016 13:00 przez rybsonxxx.)
Post: #4
RE: Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
Witam
Odświeżam stary temat, ponieważ nie chce zakładać nowego.
problem mam podobny, lecz mój windows nie "do końca" rozpoznaje modemu podpiętego pod komputer. Na windows 8 komputer pokazuje że jest coś podpięte, ale nie ma w ogóle ikonki w Moim Komputerze. W menedżerze urządzeń widnieje tylko że jest podpięty dysk F. Na windows 7 modem jest zozpoznawany przez komputer lecz nie można zainstalować wszystkich sterowników. Załączam kilka screenów.
Czy miał ktoś z was taki problem?

Windows 7
http://naforum.zapodaj.net/e7316c7ea09e.jpg.html
http://naforum.zapodaj.net/fbea5afe8f46.jpg.html

Windows 8
http://naforum.zapodaj.net/c4bab5519d6a.jpg.html
http://naforum.zapodaj.net/4edf2d93a658.jpg.html
http://naforum.zapodaj.net/8a8a5967807c.jpg.html

Próbowałem odinstalować sterowniki zarówno z poziomu menedżera urządzeń, jaki też z folderu PLAY ONLINE, jednak niczego to nie zmieniło. W mobil partnerze nie wykrywa żadnego modemu
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-01-2016, 13:47
Post: #5
Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
W Windows 7 masz pewnie bałagan w sterownikach. Odinstaluj wszystkie softy od modemów za pomocą oficjalnych deinstalatorów (dodaj/usuń programy), reset, zainstaluj tylko ten pakiet z modemu.
Jak sterowniki nie rozpoznają się właściwie - wskaż im konkretny folder ze sterownikami z pakietu - są w katalogu, w którym zainstalowałeś oprogramowanie, podkatalog Drivers/x86 albo x64 w zależności od tego, jaki masz OS (32 czy 64 bit).
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-01-2016, 15:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-01-2016 15:21 przez rybsonxxx.)
Post: #6
RE: Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
Instalując sterwoniki na windows 8 nic sie nie dzieje. Na windows 7 wyskakuje po intalacji to
http://naforum.zapodaj.net/e7316c7ea09e.jpg.html

Na windows 7 raczej nie mam bałaganu, bo ostatnio ten komputer odpalałem 2 miesiące temu. Nagle 2 dni temu ni z tego ni z owego pojawił sie problem na komputerze z windows 8, dzisiaj sprawdzilem na lapku z 7 i tez problem. Problem tkwi w modemie. tylko nie wiem gdzie...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-01-2016, 15:20
Post: #7
Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
W Windows 7 masz pewnie bałagan w sterownikach. Odinstaluj wszystkie softy od modemów za pomocą oficjalnych deinstalatorów (dodaj/usuń programy), reset, zainstaluj tylko ten pakiet z modemu.
Jak sterowniki nie rozpoznają się właściwie - wskaż im konkretny folder ze sterownikami z pakietu - są w katalogu, w którym zainstalowałeś oprogramowanie, podkatalog Drivers/x86 albo x64 w zależności od tego, jaki masz OS (32 czy 64 bit).
I tak po kolei z każdym problematycznym sterownikiem.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-01-2016, 16:14
Post: #8
Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
rybsonxxx napisał(a):Problem tkwi w modemie. tylko nie wiem gdzie...
zmieniałeś w nim firmware?
to jest ten sam modem, który miałeś podłączony i zainstalowany poprawnie wcześniej?

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-01-2016, 16:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-01-2016 16:35 przez rybsonxxx.)
Post: #9
RE: Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
Firmware nie zmieniałem, sprobuje zmienić.
Tak to jest jeden i ten sam modem

@edit Firmware próbowałem zmienić, nie wykrywa podłączonego modemu w zarówno na win8 i 7
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
26-01-2016, 01:49
Post: #10
Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
to było pytanie, a nie zachęta…

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
26-01-2016, 09:02
Post: #11
Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
Żeby zmienić firmware, modem musi poprawnie działać.
Co z czyszczeniem w sterownikach? Odinstalowałeś wszystkie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
26-01-2016, 09:52
Post: #12
RE: Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie, bez zmian
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
27-01-2016, 00:51
Post: #13
Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
Po wskazaniu sterowników dla tych urządzeń w Menedżerze Urządzeń tak, jak napisałem - co się dzieje?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
27-01-2016, 14:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-01-2016 14:38 przez rybsonxxx.)
Post: #14
RE: Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
"system Windows zakończył instalowanie oprogramowania sterwonika dla tego urządzenia" .

I dalej to samo...

@edit Znanazłem również log z instalacji sterowników

----------------------------------------------------------
| Driver install |
----------------------------------------------------------
Info : Driver Install Begin...
Equal to win7
Identifier: Intel64 Family 6 Model 69 Stepping 1
Find substring 64, So this is a 64bit OS
Info : OS Version: Win7 64
Succeed : Check system info finish.
Identifier: Intel64 Family 6 Model 69 Stepping 1
Find substring 64, So this is a 64bit OS
Info : Driver path:C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64.

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_hwusbdev.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_usbenumfilter.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ewusbmdm.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ewusbwwan.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_jubusenum.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_jucdcacm.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_jucdcecm.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_juwwanecm.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_juextctrl.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ewdcsc.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\mod7700.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_hwupgrade.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_mbbusbdev.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ewusbfake.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ewusbdev.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_busfilter.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_mbbusbdev.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove file [C:\WINDOWS\system32\drivers\ewusbnet.sys]
Error : Remove file fail, err: 2

Info : Remove driver file, OK.
ComDB before install: 252 103 0 0 0 0 0 0 0 0

Info : CoypInfFile begin....

Info : Install inf file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_hwusbdev.inf]
Info : Install inf file OK.

Info : Install inf file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_busfilter.inf]
Info : Install inf file OK.

Info : Install inf file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ewmdm2k.inf]
Info : Install inf file OK.

Info : Install inf file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ewser2k.inf]
Info : Install inf file OK.

Info : Install inf file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ewusbwwan.inf]
Info : Install inf file OK.

Info : Install inf file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_jubusenum.inf]
Info : Install inf file OK.

Info : Install inf file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_jucdcacm.inf]
Info : Install inf file OK.

Info : Install inf file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_jucdcmdm.inf]
Info : Install inf file OK.

Info : Install inf file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_jucdcecm.inf]
Info : Install inf file OK.

Info : Install inf file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_juwwanecm.inf]
Info : Install inf file OK.

Info : Install inf file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_juextctrl.inf]
Info : Install inf file OK.

Info : Install inf file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ewdcsc.inf]
Info : Install inf file OK.

Info : Install inf file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\mod7700.inf]
Info : Install inf file OK.

Info : Install inf file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_hwupgrade.inf]
Info : Install inf file OK.

Info : Install inf file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ewsmartcard.inf]
Info : Install inf file OK.

Info : Copy file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_hwusbdev.sys] --> [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_hwusbdev.sys]
Info : Copy file OK.

Info : Copy file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_usbenumfilter.sys] --> [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_usbenumfilter.sys]
Info : Copy file OK.

Info : Copy file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ewusbmdm.sys] --> [C:\WINDOWS\system32\drivers\ewusbmdm.sys]
Info : Copy file OK.

Info : Copy file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ewusbwwan.sys] --> [C:\WINDOWS\system32\drivers\ewusbwwan.sys]
Info : Copy file OK.

Info : Copy file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_jubusenum.sys] --> [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_jubusenum.sys]
Info : Copy file OK.

Info : Copy file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_jucdcacm.sys] --> [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_jucdcacm.sys]
Info : Copy file OK.

Info : Copy file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_jucdcecm.sys] --> [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_jucdcecm.sys]
Info : Copy file OK.

Info : Copy file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_juwwanecm.sys] --> [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_juwwanecm.sys]
Info : Copy file OK.

Info : Copy file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_juextctrl.sys] --> [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_juextctrl.sys]
Info : Copy file OK.

Info : Copy file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ewdcsc.sys] --> [C:\WINDOWS\system32\drivers\ewdcsc.sys]
Info : Copy file OK.

Info : Copy file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\mod7700.sys] --> [C:\WINDOWS\system32\drivers\mod7700.sys]
Info : Copy file OK.

Info : Copy file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_hwupgrade.sys] --> [C:\WINDOWS\system32\drivers\ew_hwupgrade.sys]
Info : Copy file OK.

Info : Copy file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\WdfCoInstaller01007.dll] --> [C:\WINDOWS\system32\WdfCoInstaller01007.dll]
Info : Copy file OK.

Info : Copy file [C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\WdfCoInstaller01007.dll] --> [C:\WINDOWS\system32\drivers\WdfCoInstaller01007.dll]
Info : Copy file OK.
Info : Remove device register Info, END...
Info : Remove device register Info, END...
Info : C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\Driver\X64\ew_jubusenum.inf installer success.
Info : Install virtual device [huawei_enum_vbus] ok
Excute file: C:\Program Files (x86)\PLAY ONLINE\Driver\..\AutoRun\AutoRunSetup.exe
Info : File not found, return.
SUC: end...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
27-01-2016, 17:04
Post: #15
Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
czyli już wiemy, że masz system x64 więc ręcznie nie możesz instalować sterowników z katalogu x86 (gdybyś chciał to zrobić jeszcze raz)

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
06-02-2016, 12:30
Post: #16
RE: Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
Internet nie działa przez program Play Mobile na obu windowsach, lecz udało mi sie połączyć konfigurując modem przez połaczenie telefoniczne. Teraz wszystko działa
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
06-02-2016, 12:35
Post: #17
Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
W Play Mobile próbowałeś przełączyć tryb pracy z NDIS na RAS?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
05-06-2018, 20:30
Post: #18
Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
Hmmm znowu mam ten sam problem. Klikanie w ikonki nie pomaga. W systemie jest już mój modem. Niebieskie światełko, zasięg max, a nie łączy.

Czy Aero2 coś ostatnio zmieniało? Że karty znowu trzeba było wymieniać, itp.?
Mam kartę jakby po "pierwszej wymianie" chyba, że sprzed kilku ładnych lat, ale potem nie musiałem wymieniać jak była jakaś tam akcja heh
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
06-06-2018, 23:23
Post: #19
Niebieskie światełko, ale urządzenia brak
Nic się nie zmieniało, wszystko działa po staremu.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  huawei E3131 top netinfo połaczony AERO2,neta brak adikSl 9 4 945 09-12-2018 17:07
Ostatni post: szopen
  Huawei E3131 HiLink - nagły brak łączności kpbd 3 3 511 05-01-2015 00:22
Ostatni post: szopen
  Huawei E3131s-2 - brak urządzenia grzesmilan 3 4 467 23-08-2014 15:01
Ostatni post: jakubd
  Huawei E3131 zmiana oprogramowania - brak połączenia Venomous 3 3 858 20-08-2014 15:29
Ostatni post: szopen
  Huawei E3131 HiLink-Brak Zasięgu nope223 10 9 665 21-07-2014 08:51
Ostatni post: jakubd