Szybkie szukanie |
"Mój Orange" - kolejne zmiany
|
07-08-2015, 20:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-08-2015 18:09 przez szopen.)
|
|||
|
|||
poprzednie dotyczyły radykalnej zmiany wyglądu strony zarządzania kontem z poziomu przeglądarki internetowej pod poniższym adresem
https://www.orange.pl/moj_orange tym razem zmiany dotknęły aplikacji dla Androida https://play.google.com/store/apps/simil...mojeorange pojawiła się jej nowa wersja 3.0 - i zarazem użytkownicy starszych wersji Androida zostali olani ciepłym moczem - nowa wersja wymaga Androida w wersji co najmniej 4.0 a stara zgodna ze starszymi wersjami systemu (która wciąż działa poprawnie) przestała być dostępna w "sklepie Play"… stara wersja aplikacji dla olanych przez operatora użytkowników (konkretnie jest to wersja 2.2 która działa z cała pewnością w Androidzie 2.3.x) na życzenie - niestety nie wchodzi załącznik o objętości ponad 2MB ale plik można pobrać np. tam: https://apksfull.com/get/pl.orange.mojeorange/ załączam sumy MD5 poprawnych plików (tj pochodzących z oficjalnego wypustu wycofanego ze sklepu Play) w przypadku pobrania pliku którego sumy się nie zgadzają z załączonymi odradzam instalację, gdyż plik może być zmodyfikowany! próbnie pobrałem z pierwszego linku (z 3 dostępnych) i się zgadza screenshoty z nowej wersji - tak to wygląda w OFnK menu główne no i ogólny przegląd aplikacji Statystyki Folding@home |
|||
08-08-2015, 00:50
|
|||
|
|||
Android 5.0 już od roku, a my piszemy o 2.x. Nie wiem tylko, czy to kwestia userów, że korzystają ze starych urządzeń czy producentów, że ich nie aktualizują.
W każdym bądź razie, aplikacja nawiązuje do strony internetowej. W nowej wersji jest już na fajfona i windows mobile. Sama aplikacja poza marketingiem raczej nie wiele wnosi. |
|||
08-08-2015, 12:19
|
|||
|
|||
Czy chcesz duże, czy bardzo duże zestawienie urządzeń z andkiem 2.x, które aktualizacji nie dostaną?
Z tych, które używam na co dzień to... HP DeskJet C510. Zrootować można, ale zmiana systemu na inny spowoduje utratę dostępu do funkcji sterowania drukarką. Sprzęt na tyle rzadki, że zapomnij o wsparciu ludzi. Znajdziesz także kilka czytników książek elektronicznych, którym andek 4.x niepotrzebny, a Orange się uruchomi i działa(ło). Z telefonów - też się znajdzie, choć tutaj częściej jednak da się przeskoczyć wyżej przez alternatywne romy. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|