[-]
Szybkie szukanie


Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jest zasięg Play ale disconnect.
19-10-2013, 16:26
Post: #1
Jest zasięg Play ale disconnect.
Witam,

używam Aero 2 od 5 miesięcy, nigdy nie było problemów, średnia prędkość łącza to 490 kb/s
Od dzisiaj rana nie mogę się połączyć, znaczy jest jak zwykle - pełen zasięg, ale się nie łącze, jakby karta nie działała czy sam nie wiem co. Zawsze łączyło za pomocą play - jak w załączonym zrzucie, ale od rana się nie połączę.
Myślałem, że coś z modemem: HUAWEI E3131, przełożyłem kartę do iphona 4, tam jest zwyczajny brak sieci.
Gdzie szukać problemu?
Pozdrawiam


Załączone pliki Miniatury
   
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
19-10-2013, 20:25
Post: #2
RE: Jest zasięg Play ale disconnect.
remont/konserwacja bts...
pzdr
pawelarc


Sent from SGSA using Tapatalk 4
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
28-10-2013, 19:33
Post: #3
RE: Jest zasięg Play ale disconnect.
Minęło 2 tygodnie, dalej to samo.
W końcu otrzymałem emaila z BOK, że sprawdzili kartę SIM i jest prawidłowa.
Gdzieś czytałem, że należy zmienić pasmo dla playa w modemie, tylko, że w moim nie ma zbyt wiele ustawień... wie ktoś może gdzie tego szukać?
Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
28-10-2013, 20:55
Post: #4
Jest zasięg Play ale disconnect.
W HiLinku jest to trudne i raczej niewiele pomoże na awarię w sieci:
http://jdtech.pl/2013/10/huawei-e3131s-2...ilink.html
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
29-10-2013, 00:02
Post: #5
Jest zasięg Play ale disconnect.
http://forum.jdtech.pl/Watek-huawei-e313...-dzialania

To ja od siebie dodam, co prawda pod router - ale może pomóc.

[Obrazek: 2czejb.png][Obrazek: SXcG2D0.png]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Połaczenie z internetem jest, ale nie wyświetlają się strony izapol 29 8 796 08-09-2015 23:29
Ostatni post: szopen
  Huawei E156G i E173u-2 powodują wzajemne problemy z połaczeniem przy użyciu Play Online Ika 5 1 829 14-01-2015 23:03
Ostatni post: Ika
  Przez jeden maszt jest dostęp a przez inną stację bazową nie Theofilos 3 1 432 14-12-2014 00:22
Ostatni post: jakubd
  połączenie jest, internetu brak... areuo 3 2 021 29-07-2013 11:28
Ostatni post: jakubd
  Jest zasięg, ale brak połączenia pemo22 6 3 252 16-06-2013 13:15
Ostatni post: jakubd