[-]
Szybkie szukanie


Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Huawei E173u-2 problem z oprogramowaniem
11-06-2012, 20:39
Post: #1
Huawei E173u-2 problem z oprogramowaniem
Witam. Mam modem Huawei E173u-2 z Playa. Włożyłem do niego kartę Aero i postępując zgodnie z instrukcją znajdującą się w tym serwisie ustawiłem. Wszystko działa ładnie. Jednak odinstalowałem z komputera oryginalne oprogramowanie Play Online, którego instalacja uruchomiła mi sie przy autostarcie. Od tego czasu komputer (mam Win7) przy włożeniu modemu nie uruchamia mi się autostart z play online ani nie instalują sterowniki do niego. Sterowniki sciągnąłem sobie ze strony playa. Przy zakończeniu pracy z modemem, nie mogę również odłączyć go przez kliknięcie "Zatrzymaj" w oknie dialogowym "Odłączanie lub wysuwanie urządzenia". Tylko muszę go po prostu wyciągnąć, gdy rozłączę się z internetem.

Czy ktoś mógłby mi pomóc w przywróceniu ustawień fabrycznych, aby Play Online i sterowniki instalowały się przy włożeniu modemu do komputera. On sam w tej chwili nie jest widziany jako dodatkowy dysk. Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
15-06-2012, 08:33
Post: #2
RE: Huawei E173u-2 problem z oprogramowaniem
To normalne ze nie lacza ci sie autostart z play ani nie instalują sterowniki do niego. Mialem to samo z innym modemem i nie moglem znalezc przyczyny. A ta okazala sie prosta - jak raz zainstalujesz oprogramowanie z Play czy T-Mobile i potem odinstalujesz to zostaja jakies syfy w kompie. Na szczescie zeby sprawdzic mialem obraz dysku c sprzed instalacji modemow. Podlaczylem modem i autostart wystartowal. Tak wiec nie wolno odinstalowywac softu bo potem na kompie autostart ci sie nie wlaczy. Jak nie masz obrazu dysku a chcesz zeby pojawial sie instalator to musisz zrobic format. Przykre ale zadziala - sprawdzone.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
15-06-2012, 13:29
Post: #3
RE: Huawei E173u-2 problem z oprogramowaniem
Sprawnie działający system operacyjny nie powinien robić takich problemów. Zalecenie głównie - odinstalować WSZYSTKIE sterowniki do wszystkich modemów 3G jakie są w komputerze (i były instalowane wcześniej), zresetować komputer i zainstalować ponownie Play Online. Zwykle pomaga.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Huawei E173U-2 znika z systemu Theofilos 16 2 040 10-06-2016 09:59
Ostatni post: Theofilos
  Huawei E303s-2 zmiana hilink na normalny adamos11 9 1 924 19-01-2016 20:21
Ostatni post: szopen
  Huawei E173u2 - zanika transfer danych przychodzących tamyja 1 1 556 01-09-2015 18:56
Ostatni post: jakubd
  Huawei E303s - 2 problem adamos11 48 11 019 09-06-2015 21:19
Ostatni post: szopen
  Huawei E173s-2 (Plus) nie widzi Aero2 ElAnka 10 4 417 04-04-2015 16:29
Ostatni post: jakubd