Szybkie szukanie |
Gry płatne czy darmowe?
|
14-03-2013, 11:55
|
|||
|
|||
Gry płatne czy darmowe?
Hey! wszystkim miłośnikom gier komputerowych. Mam takie ogólne pytanie: Czy gracie raczej w gry płatne czy darmowe? Czy istnieją w ogóle jeszcze czysto darmowe gry?, bo często się zdarza,że jak jakąś grę zaczynam, to zazwyczaj po jakimś czasie muszę za nią parę groszy zapłacić. A jak jest z Wami? Do usłyszenia.
|
|||
14-03-2013, 12:18
|
|||
|
|||
RE: Gry płatne czy darmowe?
Są opensource gry 100%, ale zawsze im daleko do jakości gier pełnopłatnych. A gry darmowe komercyjne zawsze prędzej czy później zachęcają do płacenia - z czegoś producent żyć musi. A i w pełnopłatnych pojawiają się płatne powerupy i inne.
|
|||
19-03-2013, 12:12
|
|||
|
|||
Otóż to. Takie samo doświadczenie mam z grami, ale zastanawiam się, od kiedy tak jest ?.Przecież parę lat temu nie było czegoś takiego jak paysafecard - (przynajmniej tak mi się wydaje), więc sądzę też, że gry były raczej darmowe, prawda? Wiem, że paysafecard to nie jedyna metoda płatności, ale bardzo rozpowszechniona...
|
|||
19-03-2013, 13:32
|
|||
|
|||
Każdy, kto chce przeżyć na rynku gier wymyśla regularnie nowe wynalazki - właśnie takie.
Pierwszą poważną grą, w jaką grałem całkiem bezpłatnie, a która zachęca (jednak nie wymaga) zakupu dodatków to NFS World. |
|||
20-03-2013, 11:37
|
|||
|
|||
Ja staram się kupować gry w promocjach, sam handluje kluczami do gier na allegro.
Satysfakcja z zakupionej oryginalnej gry jest o wiele większa. Dawniej wszystkie aplikacje na telefonie miałem darmowe lub pirackie. Obecnie mam darmowe lub zakupione płatne (w promocjach po 3zł). Za to zyskałem dostęp do aktualizacji na bieżąco Z darmowych nie mam chyba żadnej ulubionej i w żadną nie gram. Z tańszych produkcji to gustuje w war-z, civilization, don't starve i inne jeszcze indie packi. |
|||
20-03-2013, 12:42
|
|||
|
|||
A jak kogoś interesuje, to w ostatnim chipie jest artykuł o grach bezpłatnych i płatnych dodatkach.
|
|||
20-03-2013, 17:40
|
|||
|
|||
Jeszcze wracając do płatności, ja płacę kartą lub przelewem. Jazda po kartę pre-paid jest bez sensu w dobie internetu ;]
|
|||
20-03-2013, 18:50
|
|||
|
|||
Odp: RE: Gry płatne czy darmowe?
(20-03-2013 17:40)grzech1991 napisał(a): Jeszcze wracając do płatności, ja płacę kartą lub przelewem. Jazda po kartę pre-paid jest bez sensu w dobie internetu ;] Ale mądra karta prepaid jest ok , cos ala ekarta z mBanku w czasie rzeczywistym przelewasz na nia i więcej nikt ci nie ściągnie. Za granicą to chyba nawet wirtualna prepaid możesz kupić nie wychodząc z domu, a płacąc taką możesz uniknąć prowizji za płatność kartą np. W niektórych liniach lotniczych, na szczęście Ryanair wprowadził chyba 2% od kart wszystkich, ale kiedyś było kilkadziesiąt złotych wiec warto czasem. Np. Z auchan dalej jest za darmo poza jej funkcją programu skarbonka. Dosc bezpieczne rozwiązanie, ja kasę przelewam na konto które nie jest powiązane z karta płatniczo-bankomatowa, jak potrzebuje to przelewam kasę żeby wypłacić, opłacić płatności, a płace zwykle kredytową jak zginie i ktoś jej użyje to kasa banku nie moja, prawnie mają większe możliwości odzyskania kasy niz ja, a elektronicznie lepiej zabezpieczyć też wiec to ich zmartwienie. Wysyłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2 |
|||
21-03-2013, 10:45
|
|||
|
|||
Wirutalne karty spoko sprawa, chociaż mi nie są potrzebne - na koncie do obrotu kasy trzymam małe kwoty. Inna kwestia na rachunku oszczędnościowym, ale tam z kolei karta podpięta nie jest.
|
|||
02-04-2013, 09:40
|
|||
|
|||
Gry płatne czy darmowe?
Dla mnie jazda po prepaid w sumie nie jest bez sensu, bo mam sklepik za rogiem.A ruch jeszcze nikomu nie zaszkodził. .Tak na marginesie,dla rozluźnienia. .Zresztą dzisiaj można prawie wszędzie dostać paysafe. Jednak płacąc w ten sposób czuję się najbezpieczniej. Ale oczywiście każdy może płacić jak chce. A czy to ostatnie wydanie chipa jeszcze dostanę? Dzięki i pozdrawiam.
|
|||
17-04-2013, 23:03
|
|||
|
|||
(02-04-2013 09:40)Grzechu23 napisał(a): Dla mnie jazda po prepaid w sumie nie jest bez sensu, bo mam sklepik za rogiem.A ruch jeszcze nikomu nie zaszkodził. .Tak na marginesie,dla rozluźnienia. .Zresztą dzisiaj można prawie wszędzie dostać paysafe. Jednak płacąc w ten sposób czuję się najbezpieczniej. Ale oczywiście każdy może płacić jak chce. A czy to ostatnie wydanie chipa jeszcze dostanę? Dzięki i pozdrawiam. Na czym to dokładniej polega? Ten Paysafe? |
|||
17-04-2013, 23:06
|
|||
|
|||
Gry płatne czy darmowe?
Odsyłam do strony producenta:
https://www.paysafecard.com/pl-pl/produkty/paysafecard/ |
|||
18-04-2013, 00:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2013 11:37 przez jakubd.)
|
|||
|
|||
(17-04-2013 23:06)grzech1991 napisał(a): Odsyłam do strony producenta: Dzięki _________________________ Zapraszam - wynajem sali szkoleniowej warszawa - najlepsze w Warszawie sale szkoleniowe. |
|||
02-05-2013, 11:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2013 11:18 przez Grzechu23.)
|
|||
|
|||
Gry płatne czy darmowe?
Sbuthe - To bardzo prosta metoda. Kupujesz sobie talon z kodem i potem wpisujesz ten kod przy płaceniu np. za grę. Dlatego też płacisz w sumie anonimowo. No i teraz jest jeszcze ta możliwość od niedawna, że można wiele kodów naładować sobie na mypaysafecard. Uważam, że to jest bardzo praktyczne.Pozdro.
|
|||
02-05-2013, 11:38
|
|||
|
|||
Gry płatne czy darmowe?
Dyskusja z kolegą sbuthe nie bardzo ma sens - konto służy mu jedynie do spamowania.
|
|||
05-06-2013, 15:45
|
|||
|
|||
Gry płatne czy darmowe?
A w takim razie, jak tak sympatycznie nam się rozmawia, gra ktoś może z Was na Facebooku( to nie żart), ostatnio mam bzika na punkcie gier na fejsie,np Bubbles IQ, czy Buggle lub Bubble Island - polecam, fajne i czasami bardzo stresujące. Do tej pory grałem za darmo, dlatego nie mam rozeznania, czy jeśli np sobie będę chciał coś tam dokupić, czy to mi coś da?, czy tylko stracę z mojej paysafecard niepotrzebnie forsę. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?. Z góry dziękuję, za odpowiedź. Pozdrawiam i do usłyszenia.
|
|||
09-06-2013, 09:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2013 12:39 przez spag.)
|
|||
|
|||
Gry płatne czy darmowe?
Nie, mnie na tym Facebooku te gry już totalnie denerwują. Non stop któryś znajomy "Zaprosił Cię do gry w...." AngryBirds to chyba jedyna gra w jaką ostatnio grałem i t o wcale nie na FB
|
|||
09-06-2013, 12:39
|
|||
|
|||
Odp: Gry płatne czy darmowe?
Apropos znajomy się mnie pytał czy da się zamknąć skutecznie konto na FB? Bo jak twierdzi odnawia się i tak, na pewno przechowują dalej dane (CIA, NSA w USA przy okazji też) na wypadek jakichś ewentualnych powiązań z terroryzmem etc.
Pytam w jego imieniu sam tam nie mam konta i zanosi się że nie będę miał Wysłane z mojego GT-I9305 |
|||
10-06-2013, 10:12
|
|||
|
|||
Gry płatne czy darmowe?
Z tego co wiem to nie ma możliwości. Korzystając z FB akceptujesz regulamin, że Twoje konto i wszystko z nim związane jest własnością facebooka...
|
|||
11-06-2013, 10:46
|
|||
|
|||
Gry płatne czy darmowe?
karski - zgadzam się całkowicie z Tobą pod tym względem, jeśli chodzi o zaproszenia do jakiejkolwiek gry na fejsie,też ciągle mnie zapraszają, ale albo przyjmuję to zaproszenie jeśli mnie gra interesuje,albo po prostu zaproszenie usuwam, ale wiesz ostatnio właśnie na Fb pykam sobie w takie różne typu Solitaire Blitz i inne - można w kulki, w karty -wybór jest,a i czasami stracić nerwy też można. Warto nieraz oderwać się od problemów dnia codziennego. Ale i na fejsie mimo,że gry są niby darmowe, chcąc przejść na dalszy poziom,albo należy przeczekać dobę,na pomoc przyjaciół, albo sobie coś dokupić. Wiem, wiem, Ciebie to nie kręci, ale czasami...?
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|