[-]
Szybkie szukanie


Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asus Transformer T100TAL - jak skonfigurować do Aero2?
10-11-2014, 14:36
Post: #1
Asus Transformer T100TAL - jak skonfigurować do Aero2?
Błagam o pomoc!!!

Jak skonfigurowac aero2 na tablecie asus transformer T100TAL? Proszę o wskazówki krok po kroku Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
10-11-2014, 19:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2014 03:28 przez szopen.)
Post: #2
Asus Vivotab Smart ME400CL - nie działa Aero2
Odpisałem na prywatną wiadomość.
Krok po kroku nie opiszemy, bo nie mamy tego urządzenia (przynajmniej ja nikogo nie znam).
Ogólnie:
1. Należy otworzyć okno jak wyżej (niebieskie, na pierwszym rysunku z lewej)
2. Klikamy Aero2/Plus (roaming)/26017 (w zależności od tego, co się wyświetla)
3. Na pytanie o APN/Punkt dostępu wpisujemy "darmowy"
4. Klikamy połącz.
Uda się tylko wtedy, gdy jesteśmy w zasięgu.

szopen: powyższy opis dotyczy obrazków dostępnych w innym wątku (prośba o pomoc była pierwotnie właśnie w tamtym wątku):
http://forum.jdtech.pl/Watek-asus-vivota...2#pid24392
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
[-] 1 użytkownik podziękował użytkownikowi jakubd za tę wiadomość:
paulaa07033 (2014-11-15)
15-11-2014, 22:07
Post: #3
RE: Asus Transformer T100TAL - jak skonfigurować do Aero2?
Bardzo dziekuje za odpowiedz, tak tez zrobilam probowalam sie polaczyc z aero2 podajac APN - darmowy , niestety nic to nie dalo i nie moglam sie polaczyc. Nastepnie sprawdzilam ustawienia polaczenia szerokopasmowego w centrum sieci i udostepniania i zaczelam zmieniac potokoly tcpip i ustawiac wszystko na automatyczny ip i dns no i nie wiem dokladnie w ktorym momencie tego klikania udalo sie polaczyc nawet uruchomila sie strona aero z uwierzytelnieniem polaczenia i przepisac ukryty tekst z info ze trzeba sie rozlaczyc i polaczyc ponownie i tak zrobilam i od tego momentu wrocilam do poczatku i nie moge w ogole sie polaczyc jak na samym poczatku.. Sad((
Bardzo prosze o pomoc !!! ;(((
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
15-11-2014, 22:49
Post: #4
Asus Transformer T100TAL - jak skonfigurować do Aero2?
"Zaklikanie problemu na śmierć" wiele nie pomoże, grzebanie w ustawieniach TCP/IP jest kompletnie niepotrzebne, powinna tam być ustawienia domyślne.

Czy obok nazwy sieci jest wskaźnik sygnału? Ile kresek pokazuje?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
16-11-2014, 01:08
Post: #5
Asus Transformer T100TAL - jak skonfigurować do Aero2?
mam pełny zasieg, siec jest wykrywana ale nei moge sie polączyc
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
16-11-2014, 11:33
Post: #6
Asus Transformer T100TAL - jak skonfigurować do Aero2?
Roaming włączony?

Funkcja SZUKAJ jest za darmo, nie na darmo.
Moje oferty na olx.pl Wink
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
16-11-2014, 11:54
Post: #7
Asus Transformer T100TAL - jak skonfigurować do Aero2?
Windows 8 nie zabrania łączenia w roamingu, po prostu o to pyta.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
16-11-2014, 23:07
Post: #8
Asus Transformer T100TAL - jak skonfigurować do Aero2?
tak roaming wlaczony, nawiazalam jedno polaczenie ale rozlaczylo mnie, czy ktos wie jak rozwiazac ten problem?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
17-11-2014, 01:23
Post: #9
Asus Transformer T100TAL - jak skonfigurować do Aero2?
Bez odpowiedzi na moje pytania powyżej i większej ilości informacji (i/lub zrzutu ekranu z listą połączeń) niewiele możemy pomóc, bo lista problemów zaczyna się od "nie ma zasięgu", przez "karta źle włożona SIM", aż po "Komputer nie jest włączony" Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Colorovo Citytab 10 3G i Aero2 ExPrezes 13 4 273 08-04-2017 18:08
Ostatni post: zmiecz7
Information Yoga 2-1051L [z kartą LTE] w Aero2 jerzyf 20 11 541 21-09-2015 01:45
Ostatni post: jakubd
  Acer Aspire Switch10 i Aero2 szymon189 3 1 481 14-06-2015 16:38
Ostatni post: szopen
  Galaxy Tab S (10.5, LTE) - nie działa Aero2 o_olo1 5 2 756 02-06-2015 14:52
Ostatni post: jakubd
  asus transformer tf300tg Emilija 1 975 24-05-2015 18:14
Ostatni post: spag