[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APN nowe nastawy-rozwiązanie
21-07-2013, 19:41
Bardzo proszę Smile
Chciałbym być świadomym tego co robię szukając połączenia z internetem (w przypadkach awarii w Aero2) i w przyszłości uniknąć tych przykrych konsekwencji i straty czasu na zdublowanie tego co przez ponad pół roku zrobiłem w swoim PC.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
22-07-2013, 10:09
W ten sposób niczego się nie dowiemy - uszkodzeniu mógł ulec jakiś plik sterownika lub jakaś aplikacja uszkodziła wpisy w rejestrze.
23-07-2013, 17:34
w przypadku awarii Aero2 należy przede wszystkim nie grzebać w żadnych ustawieniach

z doświadczenia wiem, że przynajmniej 9 na 10 przypadków podobnych problemów wywołują sami użytkownicy

a najbardziej zbliżone objawy do opisanych powyżej widziałem po zainstalowaniu przez usera jakiejś megaarchaicznej wersji MP, która akurat była na podłączonym starawym modemie (na systemie gdzie był poprzednio MP w dostatecznie świeżej wersji)

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
28-08-2013, 21:56
Ja mam natomiast problem z przejściem przez punkt dostępu do Aero2 w przypadku nowiutkiego tableta ASUS VivoSmart ME-400CL, który ma wbudowany nie tylko modem 3G, ale i 4G- przeznaczony do odbierania sieci LTE. Kartę SIM wkłada się tam do środka za pomocą dołączonej szpilki i na pewno dobrze ją tam włożyłem. Na ekranie tableta pokazuje się bowiem wskaźnik pełnego zasięgu Aero2 (a mieszkam niemal w centrum Warszawy, niedaleko od "Arkadii"), a pod nim okienko do wpisania punktu dostępu. Nie daje jednak nic wpisywanie takich słów, jak: "darmowy", "bezpłatny", "bezplatny" czy polskich liter typu "ą", "ę", "ł" itp. Bez przerwy ukazuje się komunikat: "Nazwa punktu dostępu jest niepoprawna". Co robić dalej? Może p. Jakub pomoże?
Dodam, że posiadany przeze mnie model tableta z całą pewnością obsługuje Aero2, o czym piszą też użytkownicy innych forów.
28-08-2013, 22:09
Właściwy APN to oczywiście 'darmowy', albo automatyczny (nazywany także dynamicznym), choć to się rzadko udaje. Warto sprawdzić w zasięgu innej stacji bazowej, a ja osobiście mogę pomóc to sprawdzić w przyszłym tygodniu.
28-08-2013, 22:26
RE: APN nowe nastawy-rozwiązanie
Nie działa ani "automatyczny", ani "dynamiczny". Będę więc bardzo wdzięczny za pomoc osobistą. A jeżeli kod APN zostanie "złamany" w zasięgu innej stacji bazowej, to czy potem taki tablet będzie mieć dostęp do Aero2 również w okolicy tej pierwszej stacji? Pytam się o to, bo- jak dotychczas- próbowałem tylko we własnym mieszkaniu, gdzie i tak mam internet kablowy z UPC.
29-08-2013, 00:08
Próba w zasięgu innej stacji ma na celu sprawdzenie, czy nie jest to problem lokalny z siecią w tym rejonie. Jest od piątku dostępny w Warszawie, więc mogę pomóc w okolicy traktu królewskiego.

Co do prób - warto jeszcze spróbować, czy w ogóle oprogramowanie działa prawidłowo z dowolną inną kartą SIM.
29-08-2013, 01:18
RE: APN nowe nastawy-rozwiązanie
Wykonam wobec tego jeszcze kilka prób, a jeżeli i to mi nie wyjdzie, to ustalimy szczegóły spotkania poprzez "priva".
Odpowiedz 

MyBB SQL Error

MyBB has experienced an internal SQL error and cannot continue.

SQL Error:
1017 - Can't find file: './c1jdtech_forum/threadviews.MYI' (errno: 2 "No such file or directory")
Query:
INSERT INTO threadviews (tid) VALUES('2084')