jiayu g2f dualsim
[-]
Szybkie szukanie


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZTE MF60
23-12-2011, 17:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-06-2013 18:48 przez grzech1991.)
Post: #1
ZTE MF60
Witam, jestem tu nowy i być może moje problemy są zbyt banalne dla tego forum, ale nie umiem wystartować z aero2. Poczytałem sobie różne posty i nie znalazłem rozwiązania, dlatego też zwracam się o pomoc.
Czekając na kartę aero postanowiłem zakupić modem/router, sprawdziłem zgodność i ZTE MF60 z T-mobile wydał mi się najbardziej odpowiedni do moich potrzeb. Mam też kartę z orange i ta po włożeniu do modemu startuje bez problemu. Po włożeniu karty aero2 dostaję komunikat "usługa ogranicz" po tym wyświetla się "zajętość SIM" a na końcu "cyfrowy polsat". Niestety to wszystko, cały czas wyświetlany jest napis "rozłączone". Sygnał silny 3G, sieć widoczna a połączenia niem.
Czy to wina karty SIM, czy może czegoś innego? Może ktoś zetknął się z podobnym problemem?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
23-12-2011, 19:55
Post: #2
RE: ZTE MF60
A skonfigurowałeś APN dla Aero2?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
23-12-2011, 22:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-2011 23:07 przez lasoma.)
Post: #3
RE: ZTE MF60
I tu się zaczynają schody. Nie mam pojęcia jak i gdzie.
Chcę korzystać z netu w iPodzie touch. Nie widzę tam takiego ustawienia. Jak do rutera włożę kartę orange
samo automatycznie wszystko się ustawia i działa, jak włożę aero, niestety nie łączy, mimo że pokazuje cyfrowy polsat.
Jedynie co mogę wpisać w ustawienia to: URL, ID klienta, Domeny przeszukiwania. Reszta (adres IP, maska podsieci, router, DNS) automatynie wskakuje.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
23-12-2011, 23:50
Post: #4
RE: ZTE MF60
Era/T-mobile, Plus, Orange i Play mają takie same ustawienia: APN nazywa się "internet" i dlatego nie trzeba nic zmieniać przy zmianie karty SIM. Teraz jak włożysz do MF60 kartę, która wymaga wpisania innego APNu (mBank Mobile, FreeM, czy właśnie Aero2), to musisz odpowiednio skonfigurować modem czy też router.
W przypadku MF60 możliwości są dwie:
1. Jeżeli łączysz się przez USB, to konfigurujesz to w programie sterującym modemem
2. Jeżeli łączysz się przez WiFi/WLAN, to wchodzisz na stronę zarządzania modemem - http://ufi.home - i tam logujesz się jako admin (hasło domyślne: admin) i dodajesz w menu profil dla Aero2 z APN: darmowy
Będę publikował test tego routerka i będzie w nim krótka instrukcja ze zrzutami ekranu.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
24-12-2011, 10:47
Post: #5
RE: ZTE MF60
Dzięki, pierwszy akapit Twojej wypowiedzi wyjaśnia mi wszystko.
Nie bardzo jednak jestem w stanie zrozumieć w jaki sposób mogę wejść na http://ufi.home - i tam zalogować, skoro modem nie łączy się z netem. Zakładając, że to jedyne możliwe połączenie. Klient - w tym wypadku iPod touch - widzi modem/routera, modem widzi "cyfrowy polsat" bo tak wyświetla, ale się nie łączy. Wyświetla komunikat - rozłączony.
Czekam zatem cierpliwie na test MF60 z prośbą o uwzględnienie połączenia urządzeń typu tablet, iPod touch itp. z netem przy pomocy omawianego routerka i aero2.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
24-12-2011, 12:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-12-2011 12:30 przez jakubd.)
Post: #6
RE: ZTE MF60
ufi.home to nie jest zwykła domena internetowa, tylko uniwersalny adres do interfejsu zarządzania modemem przez sieć. Wystarczy, że połączysz komputer, tablet lub telefon przez wifi z routerem i już możesz wyświetlić tę stronę. Strona ta znajduje się w routerze, a nie w Internecie.
Wersja bez tego adresu to połączenie się ze stroną pod adresem takim, jaki jest adres routera/bramki internetowej (zwykle 192.168.0.1 lub 192.168.1.1). Ale ponieważ metoda z ufi.home działa niezawodnie z tym routerem polecam jej użycie - będzie działać nawet, jak kiedyś zmienimy w konfiguracji routera adres strony zarządzania.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-12-2011, 12:35
Post: #7
RE: ZTE MF60
Krok po kroczku i otwierają mi się szare komórki. Faktycznie otwiera się strona startowa i dalej. Dochodzę do ustawienia APN, wybieram ręczne i niestety pole gdzie powinienem wpisać "darmowy" jest nieaktywne, tak samo pole "Profile Name" też jest nieaktywne. Jest informacja - "Nazwa profilu: profil domyślny jest obecnie używany". Powinienem pewnie to zmienić, ale znowu nie mam pojęcia gdzie. W ustawieniach sieci zmieniłem z T-mobile na Cyfrowy Polsat, ale to nic nie daje, chyba niepotrzebnie to ruszałem.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
25-12-2011, 17:35
Post: #8
RE: ZTE MF60
Na dziwności interfejsu ZTE niewiele mogę poradzić, ale edycję profilu można zrobić tylko podczas jego dodawania: czyli klikasz przycisk Dodaj, wpisujesz nazwę i APN, po czym zapisz i najlepiej po zapisaniu nowego profilu dodatkowo nacisnąć przycisk Domyślny.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
27-12-2011, 10:12
Post: #9
RE: ZTE MF60
Mam nadzieję, że to jednak moja niewiedza a nie interfejs i że jak już zrobisz test tego modemu ze zrzutami ekranowymi, to sobie w końcu poradzę. Bardzo Ci dziękuję za pomoc, wiele ciekawego się dowiedziałem. Pozdrowienia i czekam na test.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
13-03-2012, 23:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2012 23:39 przez Takaszi.)
Post: #10
RE: ZTE MF60
Witam.
Jestem nowy na forum i w AERO2. Skonfigurowałem modem wszystko działało, aż do dzisiaj do 19,00. Modem się rozłączył i koniec zacząłem kombinować z ustawieniami, czyli zgodnie z tymi podanymi na stronie, ale??
APN: darmowy
UŻYTKOWNIK pozostawić puste
HASŁO: pozostawić puste
Ustawienia sieci:wszystkie parametry ustawić na automatycznie pobierane z serwera (adres IP, serwery DNS)
co z uwierzytelnianiem? na none, PAP, z może chap? Z PAP działało ale przestało, możecie podpowiedzieć?

Po włączeniu wyświetla się komunikat
Zajętość SIM
potem
Usługa ograniczona.
Tryb A Rozłączony.
OCB??????

Zapomniałem napisać, że łączę się z obszaru miasta Kwidzyn. Może mają jakąś awarię?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  ZTE MF60 - aktualizacja firmware dla wersji z polskiego T-mobile jakubd 31 24 382 28-05-2014 20:38
Ostatni post: spag
  ZTE MF60 - jak sprawdzić czy posiada simloka ? Cyfrowy Polsat. skaktus 1 1 501 24-03-2014 15:34
Ostatni post: jakubd
  ZTE MF60 / MF61 / MF62 / MF63 - różnice. skaktus 2 2 308 24-03-2014 13:37
Ostatni post: skaktus
  ZTE MF60 INSTALACJA i Konfiguracja ROUTERA z oprogramowaniem T-Mobile medalik7 10 20 785 19-03-2014 07:34
Ostatni post: medalik7
  ZTE MF60 predkość połaczenia Gumovvy 5 997 09-03-2014 00:21
Ostatni post: Gumovvy