[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Który system lepszy z Aero2 - Windows 7 czy Windows 10?
02-02-2022, 14:33
Który system lepszy z Aero2 - Windows 7 czy Windows 10?
Witam!

Zamierzam kupić laptopa dla mojej starszej mamy (nic specjalnego, komputer będzie jej służył głównie do mało wymagających programów biurowych, internetu, oglądania filmów, prostych programów graficznych itp., więc raczej będzie to coś taniego - myślałem o poleasingowym Lenovo T410 lub T420). Mama dość dużo korzysta z internetu, ale mówi, że Aero2 całkowicie jej wystarcza i nie chce płacić za internet. W związku z tym mam pytanie - jaki system będzie lepszy - Windows 10 czy Windows 7? O problemach z Aero na Windowsie 10 naczytałem się sporo, nawet na tym forum (np. konieczność ciągłej konfiguracji po aktualizacjach systemu). Dodatkowo nie wiadomo, jak będzie właśnie z aktualizacją Windowsa przy tak słabym łączu (myślałem raczej o tylko najważniejszych łatkach bezpieczeństwa, ewentualnie inne aktualizacje instalowane ręcznie co jakiś czas z nośnika zewnętrznego lub po dokupieniu płatnego pakietu - raczej rzadziej niż częściej). Inny problem, jaki może się pojawić, to podpięcie pod Windowsa 10 starego już modemu Huawei E3131 z zainstalowaną aplikacją PLAY ONLINE - na starszych systemach działa OK, ale czy tak samo będzie w przypadku Windowsa 10? Zależy mi, żeby wszystko na początku dało się łatwo skonfigurować i potem działało bezproblemowo bez konieczności naprawiania lub konfiguracji co jakiś czas. Dla Windowsa 7 wprawdzie niedługo kończy się wsparcie, ale myślę, że przez najbliższych kilka lat spokojnie da się z niego jeszcze korzystać (tutaj chodzi przede wszystkim o przeglądarki internetowe). Dystrybucje Linuxa odpadają. Sam nie znam się specjalnie na tych sprawach, dlatego chciałbym prosić o opinie osoby, które mają już doświadczenie w korzystaniu z Aero2 na różnych systemach.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Który system lepszy z Aero2 - Windows 7 czy Windows 10? - Wojtek987 - 02-02-2022 14:33