![]() Szybkie szukanie |
Xiaomi MiWiFi R3G przygotowanie routera do pracy z softem alternatywnym
|
07-01-2020, 10:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2020 10:57 przez z.sproski.)
|
|||
|
|||
RE: Xiaomi MiWiFi R3G przygotowanie routera do pracy z softem alternatywnym
Witam. Pierwsze to aktualizowałem oprogramowanie bo myślałem że może z tym jst problem. Pewnie nie było to oto.
Posiłkowałem się dwoma poradnikami bo surfshark niestety nie ma tego opisanego dobrze do Padavan. Można się posiłkować tym: - https://support.nordvpn.com/Connectivity...ordVPN.htm i tym https://support.surfshark.com/hc/en-us/a...0003086114 Więc tak Rejestrujemy się na stronie surfsharck. Można przez cashback Quidco mamy dodatkowe 60%. Po zarejestrowaniu wchodzimy na nasze konto. Po prawej stronie strony wybieramy urządzenia. Schodzimy na dół i mamy opis: Zaawansowane, a pod nią opis: Router Klikamy w Router i przechodzimy do strony gdzie mamy na dole opis: Zdobądź pliki konfiguracji Mamy polecane lokalizacje dla Ciebie. Ja wybrałem lokalizację z polski . Jest napisane że im bliżej lokalizacji skąd pochodzimy tym szybsze transfery. Z polski są dostępne tylko dwa warszawa i gdynia. Na zdjęciu jest adres z niemiec : de-ber.prod.surfshark.com - taką lokalizację wpiszemy w nasz VPN Poniżej mamy też opis inne pliki konfiguracyjne:CertyfikatyCA . Klikamy to i pobieramy. Mamy tu 2 pliki które otwieramy przez notatnik , word. Jeszcze niżej mamy opis : Uzyskaj poświadczenia usługi : gdzie mamy login i hasło które użyjemy w konfiguracji routera. Teraz gdy już mamy wszystko. Odpalamy stronę naszego routera. Klikamy na zakładkę VPN Client. Zaznaczmy Enable VPN Client i mamy konfigurację naszego VPN. 1. Wybieramy tak jak na zaznaczonych zdjęciach. Najpierw Protocol OpenVpn 2. Remote VPN tutaj wpisujemy naszą lokalizację 3.Porty i transport jak na zdjęciu 4. Authentication type:Wybieramy TLS:username 5. Login i hasło kopiujemy ze strony jak wcześniej opisałem 6. Ustawienie szyfrowania jak na zdjęciu 7. HMAC wybieramy TLS:Auth 8. Następnie mamy podświetloną nazwę OpenVPN Extendet- klikamy to i otwiera nam się pole do wpisania. Wpisujemy nobind tun-mtu 1500 tun-mtu-extra 32 mssfix 1450 persist-key persist-tun ping-timer-rem reneg-sec 0 # log /tmp/vpn.log ### Syslog verbose level verb 3 mute 10 9.Następnie pozostałe trzy zakładki taj jak zdjęciu. Zapisujemy ustawienia i przechodzimy do drugiej zakładki: OpenVPN certyficates Tutaj mamy dwa pola . W te pola kopiujemy oo otwarciu zawartość surfshark_ca.crt i w drugiej rubryce surfshark_tls.key Zatwierdzamy. Uruchamiamy router. Jak wszystko jest dobrze to w zakładeczce gdzie wprowadzaliśmy nasz Remote VPN powinno się pojawić zielona ikonka Connect To mój laicki opis . Przepraszam za prostackie podejście ![]() |
|||
![]() szopen (2020-01-07) |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|