![]() Szybkie szukanie |
Ładowanie ogniw AA i AAA Ni-MH (również LSD)
|
15-12-2019, 15:40
|
|||
|
|||
RE: Ładowanie ogniw AA i AAA Ni-MH (również LSD)
Czesc. Zarejestrowalem sie bo widze ze duzo wiecie o ladowaniu aku.
Ja jestem laikiem w takich rzeczach, nawet nie znam sie za bardzo jak zmierzyc prawidlowo prad zeby nie spalic ladowarki ![]() Mam dwie ladowarki niby nie najgorsze - BC700 i Litokala 402 (moze jestem w bledzie to oczywiscie smialo piszcie). Cchcialem zapytac jakim pradem pownienem ladowac eneloop i eneloop pro oraz AAA eneloop. Litokalla 1000 mA bedzie jeszcze ok? Standardowo ustawia sie na 500mA. Drugie pytanie, eneloop pro ladowalem bc700 do tej pory. 16 sztuk ladowalem po 4 na raz i potem je zuzywalem, byly uzywane tylko w myszy Logitech g700. Po dluzszym czasie (ale na pewno nie 500 cykli na sztuke) czesc z nich mysz widzi ze dzialaja a tak mniej wiecej polowa albo nawet 3/4 nie swieca w tej myszy (tzn mysz nie pokazuje ze ma naladowany aku). Gdzie moze byc problem? W zabawkach dziecka np wszystkie razem dzialaja normalnie, tutaj w ogole. Czy jakis tryb pracy ktorejs z tych ladowarek moze pomoc je przywrocic do zycia dla myszy? Wiem ze informacje ktore tu zamieszczam nie sa zbyt precyzyjne ale jak napisalem za bardzo sie na tym nie znam, dlatego pytam wlasnie Was ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|