[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprzęt AGD/RTV, a pobór energii…
12-10-2019, 01:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2019 01:47 przez szopen.)
Stary sprzęt AGD/RTV, a pobór energii…
"pasta" z innego mojego posta, ale pasuje do tematu:

"przeciętne jedno pranie zużywa w moim przypadku 0,5kWh - zmierzyłem to swego czasu na praniach opartych o program "Eco 40°C", Amica AWB510L i było to niemal zawsze 0,45kWh, oczywiście można zmierzyć inne programy, tu się spodziewam sporych różnic dla wyższych temperatur, bo np. dodatkowe płukanie czy zmiana programów na inne o tej samej temperaturze wody nie mają znaczącego wpływu na zużycie energii"

Przy okazji dodam, że "starożytna" zmywarka Bosch SRI3015/11 zużywa 0,9-1,0kWh (przeciętnie 0.95kWh) na mycie w programie eco65 i jest to mniej niż wartość w karcie produktu
https://media3.bosch-home.com/Documents/...RI3015.pdf
jakkolwiek należałoby wziąć poprawkę na to, że to jest raczej szacowanie niż pomiar (bo jako przyrząd pomiarowy używam "smart-gniazdka", które nie podlegają fabrycznemu wzorcowaniu, a błąd pomiarowy jest z kategorii nieznanych Tongue gdy będę miał kiedyś trochę weny pozamieniam gniazdka miejscami i sprawdzę czy mają jakiś błąd systematyczny, niestety mam je już przypisane do integracji w HA więc taka zmiana wiąże się ze zmianami konfiguracji w wielu miejscach…).

Tak przy okazji czytelników zapraszam do publikowania własnych pomiarów.

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Stary sprzęt AGD/RTV, a pobór energii… - szopen - 12-10-2019 01:44