![]() Szybkie szukanie |
Drukarka laserowa mono Wi-Fi
|
16-12-2018, 16:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2018 18:22 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Drukarka laserowa mono Wi-Fi
Ekonomista napisał(a):@szopen: Podałeś tylko 2 HP, te co powyżej. To trochę mało.Powiem tak jak Grzechu - to nie ja kupuję drukarkę, mimo to przejrzałem całe niemieckie WHD i jest to dokładnie wyszczególnione - lista modeli w tej chwili na WHD. Sam musisz szukać, nikt tego nie zrobi za Ciebie to jest zbyt czasochłonne zajęcie, by ktoś pilnował twoich oszczędności, wynikami możesz się podzielić (w sumie po to jest forum i z założenia "daje się wędkę, a nie rybę", bo każdy ma jakieś swoje "widzimisię"), oczywiście możesz się oprzeć na liście drukarek polecanych przez sprzedawców (ale jak dla mnie to raczej słabo wiarygodne źródło), możesz np. patrzeć w ten sposób: jeśli jakiś model jest produkowany dłużej niż przez 4 lata, to musi być wyjątkowo udany, z drugiej strony taki stary modele pewnie wkrótce będzie w jakiś sposób przestarzały. Wybrałem dla siebie ten model, który kupiłem, bo spełniał MOJE założenia, a przez najbliższe lata, póki ta będzie działać poprawnie nie mam w planach kupna kolejnej drukarki do domu. Podam taki przykład - jeśli chodzi o automatykę oświetlenia, na chwilę obecną widzę tylko jedno rozwiązanie do tzw. powszechnego użytku - jest to mostek Philips Hue + osprzęt Zigbee ZLL (no już niekoniecznie philipsa, ale to akurat zależy od tego co ma z tego powstać i jakie ma inne ograniczenia przyszły użytkownik - np. użytkownicy ekosystemu opartego na ios+homekit są skazani na jednobrandowe rozwiązanie - mostek i wszystkie akcesoria od phiilipsa, bo tylko taki zestaw ma certyfikację apple), ale większość woli tańsze gówno, bo jest tańsze… (mocne słowa, ale prawda) i to wszystko nawet przy założeniu, że philips wypchnął produkcję do ChRL i tak naprawdę ich sprzęt w tej linii produktów jest coraz bardziej tandetny… Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|