![]() Szybkie szukanie |
Drukarka laserowa mono Wi-Fi
|
12-12-2018, 22:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2018 22:15 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Drukarka laserowa mono Wi-Fi
Ekonomista napisał(a):Nie istotne, skoro liczy się cena strony,istotne, bo inny będzie koszt gdy nigdy nie będziesz musiał wymieniać bębna (zależnie od modelu wytrzymuje np. 5k - 25k stron), a inny gdy będziesz to robił co chwilę, oczywiście można drukować aż do upadłego tzn. aż się wydruk zacznie robić nieczytelny, o ile dana drukarka nie będzie blokowała wydruku z wyeksploatowanymi częściami przez 10 lat raz zmieniłem transfer-kit i to pod koniec tego okresu, a ten który miałem od początku miał jakieś 40% czy 60% przebiegu - no sorry już nie pamiętam (odpowiednik bębna w kolorowym laserze, tam materiałem eksploatacyjnym oprócz 4 tonerów był tranfer-kit, fuser i rolki), fusera nie zmieniałam nigdy, a jeszcze do 100% przewidywanego zużycia miał sporo ten laser mono, który używam teraz nawet nie przewiduje wymiany czegoś innego niż toner i bęben przez użytkownika, ale w tańszych drukarkach trzeba to zwykle zmieniać częściej (dlatego wybrałem sobie model biznesowy do domu, fakt że znalezienie jej w tej cenie zajęło mi prawie rok) w co do kwestii przebiegu w duplexie - każda kartka liczy się podwójnie, bo to 2 przebiegi papieru whiteindian napisał(a):czy była lista modeli polecanychnie było, to co jest powyżej to drukarki, które akurat są na WHD w DE i łapią się jakkolwiek (w dużej części) na wymagania stawianie przez @Ekonomista Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|