![]() Szybkie szukanie |
Drukarka laserowa mono Wi-Fi
|
12-12-2018, 21:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2018 21:29 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Drukarka laserowa mono Wi-Fi
Nie jestem jakimś psują (ani Januszem prowadzącym JanuszEXIPM na znanym portalu aukcyjnym) aby korzystać z gwary/rękojmi co chwila, ale:
1) albo gwarancja, albo rękojmia 2) gwarancję to sobie sprawdź w każdym przypadku 3) co do rękojmi amazonu na WHD, to przeważnie zwracałem z powodu DOA, albo niezgodności z umową - co innego w opisie a co innego w rzeczywistości, więc w większości to były zwroty w ramach 30 dni od dostarczenia, ale zdarzyło mi się trafić na awarię po dłuższym czasie (chyba koło roku?) i po odesłaniu wadliwego sprzętu (trzeba odesłać wszystko, co było przedmiotem dostawy, w przypadku drukarki będzie to pewnie fabryczne pudło transportowe, bo musisz zagwarantować przesyłkę w sposób wykluczający uszkodzenia transportowe, oraz fabryczne akcesoria - instrukcje, kable a zapewne też startowy toner nawet jeśli jest już pusty - swoją drogą lepiej wysłać pusty niż inny nowy pełny ![]() Natomiast odradzam kupowanie od innych sprzedawców (z marketplace), bo mam za sobą także przepychankę z firmą z marketplace i generalnie zostałem z uszkodzonym sprzętem (to był 1 element większego zestawu i odsyłanie całości było niekorzystnym rozwiązaniem - dla mnie mniejszą stratą był 1 uszkodzony element, niż rozpieprzanie większej instalacji, by odesłać wszystkie elementy) to akurat była dość specyficzna sytuacja, ale Marketplace amazonii jest pełne zagranicznych "Januszy" i nie ja jeden miałem jakieś przejścia z niezależnymi sprzedawcami. Generalnie jestem pod wrażeniem działania obsługi klienta na amazonii, choć z drugiej strony tam po prostu jest drogo, więc mają z czego pokrywać straty. Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|