![]() Szybkie szukanie |
Samsung Galaxy Young warto robić upgrade?
|
22-07-2018, 12:52
|
|||
|
|||
Samsung Galaxy Young warto robić upgrade?
nie chcę śmiecić bo twierdze że jeśli albo nie masz czasu albo nie odpiszesz od razu, to odpowiedz jest tu zbędna, stąd nachodzi mnie nowa myśl która będzie coś wnosiła jak tutaj....
Jest trop - czemu jedne wersje GMS zapisują swoje dane na dysku a inne nie, tego się już nie przenosi na SD. Niby można jakoś to zablokowac DroidWallem, ale w wersjach >4.0 chyba łatwiej to się robi. Poniżej 100MB dysku telefonu nie ma sensu średnio-poważnie go używać. szopen napisał(a):smartfony to jednak inna historia - nie warto brnąć w zabytki (no chyba, że w celach muzealnych, ale wtedy po prostu trzeba trzymać backup aplikacji z czasów świetności i wyłączyć aktualizacje) Na pewno, ktoś o Anroid 2.3.6 napisał że używa jako budzika taki zabytek. Ale z drugiej strony nie jest tu mowa o kimś kto namiętnie dzwoni, albo korzysta z netu. Link2SD daje tutaj drugie życie jak SSD dla starych komputerów - chyba przyznasz że na s.775 pecety z SSD dostają drugie życie ![]() Zostało niewiele, jeśli nie wyłączę animacji z szufladki z ikonkami, to tylko zostaje jakiś launcher, i maksymalne kopanie w archiwum z zamiennikami aplikacji w celu oszczędzania pamięci. Co do hardware - nie mgę wybaczyć tu EKRANU, pod światłem te 3 cale po prostu sprawiają że urządzenie jest mało użyteczne - jako nawigacja sportowa (Navime) świetnie się sprawdza. PS. Jak się przywraca domyślne aplikacje gdy usunięto je z roota, czy tu tylko Wipe z poziomu Recovery istnieje jako opcja? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|