![]() Szybkie szukanie |
Samsung Galaxy Young warto robić upgrade?
|
14-06-2018, 12:25
|
|||
|
|||
Samsung Galaxy Young warto robić upgrade?
whiteindian napisał(a):Ale....ale.... czytam że od KitKata apps nie przenosi się na kartę SD, Gingerbread to ma.no to masz kolejny powód by wywalić ten telefon do kubła (możesz próbować CM10 bazowany bodajże na jellybean zamiast CM11) faktycznie - przeoczyłem wcześniej ten fragment posta, niestety nie pamiętam w jakich wersjach adroida nie działa ta funkcja możliwe, że w 4.4.x i 5.x tak naprawdę wcześniejsze wersje nie mają funkcji przenoszenia, ale działają nakładki modyfikujące system plików (takie jak link2sd) umożliwiające podmontowanie jednej z partycji specjalnie utworzonej na karcie jako fragmentu pamięci systemowej (znowu uproszczenie), a od androida 6.0 jest dostępna systemowo funkcja umożliwiająca sformatowanie i zaszyfrowanie całej karty sd w celu użycia jej jako rozszerzenia pamięci systemowej (no nie możesz na to liczyć ![]() Chociaż niedawno myślałem, że ten telefon pozostanie bezużyteczny, to po tym wątku już zdecydowałem na CM11 na galaxy SL ;P (po prostu większości aplikacji, które by mnie mogły interesować na takim dodatkowym urządzeniu albo nie ma w sklepie dla gingerbread'a, albo są ale działają źle, albo są w tak archaicznych wersjach, że nie widzę głębokiego sensu używania) Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|