![]() Szybkie szukanie |
Wymiana dysku na SSD w laptopie
|
06-06-2018, 23:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2018 23:45 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Wymiana dysku na SSD w laptopie
grzech1991 napisał(a):Wrzucę od siebie https://techreport.com/review/27909/the-...e-all-deadNiestety to jest przykład testu syntetycznego, scenariusz tam zaprezentowany nie ma szans wystąpić w rzeczywistości (no może poza sytuacjami, gdy wrzucimy dysk do DVR?), a dysk z przykładu powyżej nie ma nawet 1000godzin przebiegu, swoją drogą opisany wyżej problem nie wynika ze zużycia tylko z samego faktu jak się zachowują długo nieużywane komórki TLC (niestety nie mam w tej chwili żadnej kieszeni USB3.0 aby go wrzucić i sprawdzić jak się zachowuje obecnie, a test w kieszeni USB2 byłby niemiarodajny…) mshmaster napisał(a):znajdę jakieś MLC do 400 zł ? 240 GB o goodram wiem .Nie robiłem ostatnio researchu, ceny chyba w końcu nieco spadły (poprzednie duże zakupy ssd robiłem jeszcze zanim ceny zamarzły na niezdrowo wysokim poziomie) i zapowiada się, że w końcu może nieco zaczną spadać. Jak pisałem powyżej, ostatnio kupowałem IRDM PRO w tym rozmiarze (to był przykład na kompromis możliwości-cena), ale nie umiem powiedzieć jak się zachowuje (jak będziecie mieli "już duże dzieci, które żyją własnym życiem" to zrozumiecie o co chodzi), a ponieważ nie wiem jak to wygląda to nie jestem w stanie napisać "kup go", swoją drogą nigdy takich porad nie udzielam, nie jestem wyrocznią, każdy ma swój rozum (a nie daj Boże wybrałbym akurat jakiś model, który ma wadę fabryczna, która się masowo jeszcze nie ujawniła to co wtedy? - reklamacji przecież nie przyjmuję). Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|