![]() Szybkie szukanie |
Huawei E3372 HiLink - problem w Windows 10 Fall Creators Update (1709)
|
17-12-2017, 08:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2017 08:48 przez orgasmusmaximus.)
|
|||
|
|||
Huawei E3372 HiLink - problem w Windows 10 Fall Creators Update (1709)
Wrzuciłem Ci moje sterowniki o których pisałem na PW.
Są to dwa pliki *.SYS aktualnie z Windows/system32/drivers. Może to cos pomoże. (pliki w załączniku na forum) ![]() Tutaj masz firmware które posiadam w tym modemie: https://www.easypaste.org/file/gBL9fYbU/...ar?lang=pl a tutaj WebUI które posiadam: https://www.easypaste.org/file/HrCQ7gl8/...ar?lang=pl a to jest oryginalny MBBservice zgrany już z modemu i w nim też są sterowniki, od tego bym zaczął: https://www.easypaste.org/file/ZMEGT2Ks/...ar?lang=pl Mbb startuje mi zawsze na czystym systemie gdy modem jest jeszcze nie zainstalowany tj. jest internet ale nie mozna odpalić WebUI. MBB zgłasza się jako CDROM i tam klikam INSTALL i wtedy instalują się wszystkie sterowniki. Są tam stery dla Linuxa, MacOSa i Windows (od W2000 do W10). Bez problemu mi to działa. Obecnie w moim sprzęcie jest aż kilka systemów. Mam Ubuntu 17, mam Sierrę High 10.13.1 i jest tez kilka Windows (XP64, W7, W8.1 i W10 w wersjach TP i pełnych). Oczywiście osobne dyski a nie partycje no i wszystko działa cacy lecz ostatnio siedzę najczęściej na MacOS. Jednak ludzie mieli rację. Raz sie przesiądziesz i Winszitowi podziękujesz. Kupię w lutym Samsunga 960PRO na m.2 to jak juz postawię system ponownie to tylko i wyłącznie MaxOSa. To jest inny świat. Hamak działa u mnie już trzeci rok i zero awarii! Zero problemów! Jakiś czas temu zrobiłem update z Sierry na Sierrę High i to samo. Zero najmniejszych problemów a system na dobrym ssd wstawał w zaledwie 4,5 sek i od razu był internet i pełna gotowość do pracy. I to wszystko postawione na bardzo budżetowym sprzęcie! Ja mam obecnie Pentium G4560 kurdę. Jedyna rzecz jaką musiałem dokupic to kompatybilna karta graficzna (padło na budżetową GT730 2GB którą mam od 3 dni). ----------------------- Aby pobrać stamtąd bezpłatnie (max. 1Mbps) musisz wybrać opcję WOLNE POBIERANIE z zakładki. Wtedy nie trzeba SMS Premium A tu w razie "W" - tego używałem do odblokowania seryjnego E3372 z Play by go modować na HiLinka https://www.easypaste.org/file/wcqxWTGs/...ar?lang=pl ---------------------------- ![]() L8FDW na początku numeru seryjnego wskazuje na fakt iz nie jest to oryginalny HiLink lecz modowany. To był zwykły E3372h-2 z Play! Nadmieniam iż jest to E3372h-2 a nie E3372s-2!!! Adresy DNS i IP przypisane z automatu. Modem łapie sieć od razu po podłączeniu do USB. Widać to po diodach. Najpierw na zilono mruga - inicjacja - potem mruga na niebiesko (wyszukiwanie sieci), potem mruga na błękitno (złapał LTE) i po chwili zaczyna juz świecić jasnym błętkitnym (online). Modem doskonale sprawował się także wpięty do jakiegos Routera WIFI który miał USB bez komputera! Router go rozpoznawał i bez problemu brał z niego internet. Wtedy w całym domu było WIFI i nawet PC nie był podpięty. Ja ten soft znalazłem kiedyś na jakimś Rosyjskim forum. Pisali że pochodzi z modemów HiLink z sieci BEELINE RU. Nie doczytałem jednak info że można uwalić modem i wgrałem na pałę. Dopiero po pół roku używania doczytałem że nie powinienem był tego wgrywać do zwykłego modemu ![]() ![]() Temat jednak zapodałem kiedyś na elektrodzie i wszystkim którzy chcieli HiLinka a mieli E3372-h2 z Playa lub Plusa udało się. U mnie w rodzinie jest dokładnie 16 takich modemów. Wszystkie przerobiłem tym samym softem i działają już od 3,5 do 1,5 roku bez najmniejszych problemów. Naprawdę dobry soft. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|