![]() Szybkie szukanie |
Promocja sieci Play „PRZENIEŚ NUMER DO PLAY NA KARTĘ” 14.09.2017
|
21-10-2017, 16:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2017 20:18 przez Ekonomista.)
|
|||
|
|||
Promocja sieci Play „PRZENIEŚ NUMER DO PLAY NA KARTĘ” 14.09.2017
Opiszę jak to wygląda.
Na dobry początek strona www promocji oraz regulamin promocji. W załączeniu są też pliki "dla potomnych" Wszystko, (poza jedną kwestią, która mnie nurtowała, a o której na końcu napiszę, a nie znalazłem informacji na stronie, ani w regulaminie) jest na stronie promocji w FAQ, a dokładniejsze informacje są zawarte w regulaminie. W skrócie: -idziesz do salonu Play z dowodem tożsamości i telefonem z kartą innego operatora, zarejestrowaną na siebie (chociaż z mojego doświadczenia wynika, że wystarczy dowód tożsamości i podanie nru do przeniesienia, ale dla pewności lepiej wziąć telefon z kartą SIM w środku); -składasz wniosek o przeniesienie; -podpisujesz 3 formularze (potwierdzenie rejestracji, oświadczenie o przeniesieniu i wniosek o przeniesienie); -dostajesz kopię tych dokumentów oraz nową, nieaktywną kartę SIM "Play na Kartę"; -praktycznie po chwili dostajesz SMS'a z potwierdzeniem złożenia wniosku; -po paru godzinach dostajesz 2 SMS'y: 1.Przeniesiony zostaniesz jutro; 2.To samo napisane innymi słowami; -praktycznie pomiędzy godziną 00:00, a 01:00 (według zapewnień sprzedawcy Play, który mnie obsługiwał) następuje deaktywacja "starej karty" i aktywacja "nowej" (w moim przypadku to po prostu włączyłem rano telefon i już było)...i tu ciekawostka - stara karta a2mobile praktycznie nie działała w tym momencie, ale telefon pokazywał zasięg; -musisz wykonać połączenie i musi zostać odebrane (ja dla pewności chyba 3 sekundy "potrzymałem się na linii"); -wpisujesz kod USSD *111*341*1# Uwaga! link w smartfonie przekierowuje na trochę inny kod, więc trzeba to zrobić ręcznie!!! -praktycznie po chwili dostajesz SMS'a z potwierdzeniem zlecenia bonusu; -mniej więcej w tym samym czasie otrzymujesz SMS o tym, że nr został przeniesiony; -możesz dodać nr do konta play24 - tam też szybko sprawdzisz stan bonusów. -cieszysz się 500 złotymi do wykorzystania na krajowe połączenia komórkowe i stacjonarne, SMS'y i MMS'y na polskie nry komórkowe - ważnymi 150 dni; oraz 50 GB na internet w Polsce ważnymi tyleż; oraz rok na połączenia wychodzące, a w tej taryfie masz nolimit rozmów i SMS'ów do Play. Praktycznie już za samo przeniesienie dostajesz 5 zł, z tym, że 1 zł na normalne konto (to ważne rok), a 4 zł na tej samej zasadzie co te 500 zł (więc defacto 505 zł=504 zł na połączenia i wiadomości i 1 zł na wszystko co chesz). -operator ma 48 godzin na ewentualną przerwę w świadczeniu usług, co jest zapisane we wniosku o przeniesienie nru do sieci Play. ... I na koniec (dla cierpliwych) jak obiecałem taka informacja, że można mieć w momencie podpisywania dokumentów dowolną ilość nrów w Play'u nie kolidując z promocją! ![]() ![]() Właśnie - jeszcze dwie kwestie: Plusem całego przeniesienia jest czas, który z mojego doświadczenia z innych sieci wynosił +/- tydzień, a w Play'u - jak zapewniał sprzedawca na 95% jest to 1 dzień roboczy i tak było w moim przypadku. |
|||
![]() szopen (2017-10-21) |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|