[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Promocja sieci Play „PRZENIEŚ NUMER DO PLAY NA KARTĘ” 14.09.2017
21-10-2017, 16:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2017 20:18 przez Ekonomista.)
Promocja sieci Play „PRZENIEŚ NUMER DO PLAY NA KARTĘ” 14.09.2017
Opiszę jak to wygląda.
Na dobry początek strona www promocji oraz regulamin promocji.
W załączeniu są też pliki "dla potomnych"

Wszystko, (poza jedną kwestią, która mnie nurtowała, a o której na końcu napiszę, a nie znalazłem informacji na stronie, ani w regulaminie) jest na stronie promocji w FAQ, a dokładniejsze informacje są zawarte w regulaminie.
W skrócie:
-idziesz do salonu Play z dowodem tożsamości i telefonem z kartą innego operatora, zarejestrowaną na siebie (chociaż z mojego doświadczenia wynika, że wystarczy dowód tożsamości i podanie nru do przeniesienia, ale dla pewności lepiej wziąć telefon z kartą SIM w środku);
-składasz wniosek o przeniesienie;
-podpisujesz 3 formularze (potwierdzenie rejestracji, oświadczenie o przeniesieniu i wniosek o przeniesienie);
-dostajesz kopię tych dokumentów oraz nową, nieaktywną kartę SIM "Play na Kartę";
-praktycznie po chwili dostajesz SMS'a z potwierdzeniem złożenia wniosku;
-po paru godzinach dostajesz 2 SMS'y: 1.Przeniesiony zostaniesz jutro; 2.To samo napisane innymi słowami;
-praktycznie pomiędzy godziną 00:00, a 01:00 (według zapewnień sprzedawcy Play, który mnie obsługiwał) następuje deaktywacja "starej karty" i aktywacja "nowej" (w moim przypadku to po prostu włączyłem rano telefon i już było)...i tu ciekawostka - stara karta a2mobile praktycznie nie działała w tym momencie, ale telefon pokazywał zasięg;
-musisz wykonać połączenie i musi zostać odebrane (ja dla pewności chyba 3 sekundy "potrzymałem się na linii");
-wpisujesz kod USSD *111*341*1# Uwaga! link w smartfonie przekierowuje na trochę inny kod, więc trzeba to zrobić ręcznie!!!
-praktycznie po chwili dostajesz SMS'a z potwierdzeniem zlecenia bonusu;
-mniej więcej w tym samym czasie otrzymujesz SMS o tym, że nr został przeniesiony;
-możesz dodać nr do konta play24 - tam też szybko sprawdzisz stan bonusów.
-cieszysz się 500 złotymi do wykorzystania na krajowe połączenia komórkowe i stacjonarne, SMS'y i MMS'y na polskie nry komórkowe - ważnymi 150 dni; oraz 50 GB na internet w Polsce ważnymi tyleż; oraz rok na połączenia wychodzące, a w tej taryfie masz nolimit rozmów i SMS'ów do Play.
Praktycznie już za samo przeniesienie dostajesz 5 zł, z tym, że 1 zł na normalne konto (to ważne rok), a 4 zł na tej samej zasadzie co te 500 zł (więc defacto 505 zł=504 zł na połączenia i wiadomości i 1 zł na wszystko co chesz).
-operator ma 48 godzin na ewentualną przerwę w świadczeniu usług, co jest zapisane we wniosku o przeniesienie nru do sieci Play.
... I na koniec (dla cierpliwych) jak obiecałem taka informacja, że można mieć w momencie podpisywania dokumentów dowolną ilość nrów w Play'u nie kolidując z promocją!
.pdf  regulamin-oferty-promocyjnej-przenies-numer-do-play-14-09-2017.pdf (Rozmiar: 118,94 KB / Pobrań: 382)
.zip  Zarejestruj swój numer w Play.zip (Rozmiar: 2,13 MB / Pobrań: 401)

Właśnie - jeszcze dwie kwestie:
Minusem pakietu internetowego jest to, że liczy się on w sieci macierzystej - P4.
Plusem całego przeniesienia jest czas, który z mojego doświadczenia z innych sieci wynosił +/- tydzień, a w Play'u - jak zapewniał sprzedawca na 95% jest to 1 dzień roboczy i tak było w moim przypadku.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
[-] 1 użytkownik podziękował użytkownikowi Ekonomista za tę wiadomość:
szopen (2017-10-21)
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Promocja sieci Play „PRZENIEŚ NUMER DO PLAY NA KARTĘ” 14.09.2017 - Ekonomista - 21-10-2017 16:55