[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaki jest efekt modemu vs tethering w telefonie?
10-10-2017, 12:45
Jaki jest efekt modemu vs tethering w telefonie?
Modem przyszedł i jak dotąd sprawuje się super. Położyłem go w miejscu gdzie mam siłę sygnału -61dBm i jakość połączenia jest bardzo dobra. Ping zauważalnie mniej "wariuje" w czasie gry w FPS online (i utrzymuje się na wysokości ~80-90ms, co nie jest idealne, ale jest akceptowalne), a strony wczytują się szybko. Komenda ping też pomaga, jestem cały czas na HSPA, więc nawet gdy coś czytam to przechodzenie na nową stronę nie jest powolne.

Pewnie będę chciał zrobić sobie jakiś przenośny uchwyt na modem żeby nie musieć przesuwać go o milimetry w przyszłości dla uzyskania optymalnej siły sygnału, ale to niewielki problem.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Jako taki internet na "backup" Aero sprawdza się teraz idealnie. Będę następnie kombinował z DIL w RBM, ale nawet jeżeli nie okaże się to dla mnie to dzięki Aero nie będę specjalnie płakał. I nie muszę też już brać internetu z Cyfrowego Polsatu i wiązać się na dwa lata tylko po to by mieć jakiekolwiek połączenie.

Wielkie dzięki za pomoc.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Jaki jest efekt modemu vs tethering w telefonie? - Kachajal - 10-10-2017 12:45