[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaki jest efekt modemu vs tethering w telefonie?
05-10-2017, 19:07
Jaki jest efekt modemu vs tethering w telefonie?
Witam.

TL;DR: Dostałem kartę Aero2. Włożyłem do telefonu. Połączenie działa, ale okropnie, zwłaszcza porównując do drugiej karty (play) w tym samym telefonie z płatnym pakietem, jak i modemu usb (plus) podpiętego do laptopa.

Czy kupno modemu (Huawei E3131 lub innego) pomoże z jakością połączenia?

A teraz z większą ilością detali:

W poniedziałek o 12:30 złożyłem zamówienie na kartę Aero korzystając z opcji przez internet (skan dowodu, opłata przez tpay). Dzisiaj (czwartek, 10:00) kurier dostarczył mi kartę. Wspominam o tym bo widziałem pytania na forum na temat prędkości doręczenia.

Karta działa, ale nie spełnia moich wymagań. Nie oczekuję oczywiście prędkości, ale chciałbym żeby można było w stanie na niej polegać. A tu zonk. Strony nieraz się wczytują, nieraz w ogóle. Co więcej, posiadam w tej chwili na wypróbowanie internet w Plusie z wypożyczonym modemem USB, który w tej samej lokacji śmiga aż miło (a nie łapie on tu LTE, tylko UMTS i DC-HSPA+) - choć czasem traci połączenie i muszę kilka razy próbować je wznowić.

Wiem z artykułu na jdtech, że karty Aero mają niższy priorytet w plusie. Było tam też wspomniane że problemy tym spowodowane można zminimalizować korzystając z modemu klasy 10 lub wyższej (cokolwiek by to nie znaczyło). Czy to oznacza, że taki Huawei E3131 rozwiązałby mój problem?

(Przetestowałbym też kartę Aero w modemie który mam od Plusa, ale to model ZTE MF821 - z którego nie da się normalnie wyjąć karty sim gdy została ona włożona. Jutro odwiedzę salon Plusa i będę kombinował żeby coś z tym zrobić.)

Z góry dzięki za wszelką pomoc.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Jaki jest efekt modemu vs tethering w telefonie? - Kachajal - 05-10-2017 19:07