![]() Szybkie szukanie |
LTE z play i aero2 na jednym routerze
|
07-02-2017, 21:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2017 01:15 przez szopen.)
|
|||
|
|||
LTE z play i aero2 na jednym routerze
sorry, ale zaczynam podejrzewać, że jesteś internetowym trollem…
(ewentualnie sam sprzedajesz jakieś routerowe śmieci i cała dyskusja była po to aby wstawić linka?) Ekonomista napisał(a):Znalazłem jeszcze coś takiego[…]proponuję wrócić do tamtego posta http://forum.jdtech.pl/Watek-lte-z-play-...8#pid39368 albo kupujesz najtańsze g**no, swoją drogą kup i nie proś nas już o porady… szczególnie, że widzę że czujesz się na siłach, aby zdebrandowac ten router: Ekonomista napisał(a):Tylko, że są to używki i trochę grzebania jeszcze trochę innego badziewia tez znajdziesz na tym portalu aukcyjnym (łącznie np. z dovado 3gn - aby nie było niejasności ten model akurat też każdemu odradzam, mimo, że da sie go mimo wszystko użyć z niektórymi modelami modemów, a generalnie współczesne modele tego producenta to "mercedesy" wśród routerów przeznaczonych do współpracy z modemami, ale wcześniej nawet nie wspominałem o tym producencie, bo nawet najtańszy współczesny model przekracza twój budżet) albo wychodzisz ze swojego drugiego założenia tj. kupujesz coś na te 2 czy 3 lata (a jeśli posłuży 10 to twój czysty zysk) KŚ jest jednym z najgorszych źródeł, jeśli szukasz jakichkolwiek wiarygodnych informacji szczerze? jeśli się czujesz na siłach to kup cokolwiek, bo przy odrobinie umiejętności i dobrych chęci (tj. samodzielnego działania, a nie cudzymi rękami!) można czasem z g**na ulepić coś działającego, ale miałem wrażenie że pytasz z punktu widzenia zwykłego użytkownika, który woli kupić działający sprzęt i uwierz mi - wielokrotnie kupiłem jakieś śmieci (i to nie z oszczędności, ale dlatego że lubię grzebać) i naprawdę nie w każdym przypadku udało mi się coś takiego zmusić do działania teraz druga cześć odpowiedzi na drugą część pytania, bo podejrzewam, że jednak coś nam umknęło wcześniej (nie wiem czy o to pytałeś, bo to nie jest jasne - Aero2 LTE w pakietach płatnych to najzwyklejsze LTE w Plusie działające na każdym normalnym* sprzęcie obecnym na rynku, tak samo jak Aero2 w 2G i w 3G to też jest zwykła sieć Plusa w 2G i 3G choć ona działa również w darmowym BDI) * normalnym = przeznaczonym do pracy na terenie EMEA (czyli m.in. Europy w tym również również Polski) i bez blokad operatorskich czy regionalnych i jeszcze jedno rejestracja nie jest równoważna z aktywacją i takowej nie powoduje, jednak ten nowy wymóg istnieje zaledwie od kilku dni, więc po prostu nie wiadomo czy wszystko działa dobrze operatorzy mieli w końcu na uruchomienie tych procedur jakieś pół roku więc wierzę, że powinno wszystko działać (ale z doświadczenia wiem, że nie zawsze i wszędzie działa wszystko OK - np. mam niewyjaśnione problemy na 2 numerach w Virgin) Ekonomista napisał(a):np. w [automoderacja] mogę dopłacić 85zł na dodatkowe 3 lata gwarancji.to nie są dodatkowe lata gwarancji, tylko forma sprzedaży ubezpieczenia gwarantuję, że nikt, kto przeczytał i zrozumiał OWU tego ubezpieczenia nigdy nie kupił tej usługi Ekonomista napisał(a):Ale czy czegoś nie wymyślą, nie zmienią?oczywiście, że wymyślą i zmienią, ale obecność jakichś-tam ugruntowanych standardów na rynku wymusza na producentach i usługodawcach kompatybilność wsteczną zastanów się sam - czy dziś jest możliwe używanie sprzętu obecnego na rynku w 2012 roku? (np. idealny przykład to Huawei E3131?) Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|