[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LTE z play i aero2 na jednym routerze
07-02-2017, 21:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2017 01:15 przez szopen.)
LTE z play i aero2 na jednym routerze
sorry, ale zaczynam podejrzewać, że jesteś internetowym trollem…
(ewentualnie sam sprzedajesz jakieś routerowe śmieci i cała dyskusja była po to aby wstawić linka?)

Ekonomista napisał(a):Znalazłem jeszcze coś takiego[…]
proponuję wrócić do tamtego posta
http://forum.jdtech.pl/Watek-lte-z-play-...8#pid39368

albo kupujesz najtańsze g**no, swoją drogą kup i nie proś nas już o porady… szczególnie, że widzę że czujesz się na siłach, aby zdebrandowac ten router:
Ekonomista napisał(a):Tylko, że są to używki i trochę grzebania

jeszcze trochę innego badziewia tez znajdziesz na tym portalu aukcyjnym (łącznie np. z dovado 3gn - aby nie było niejasności ten model akurat też każdemu odradzam, mimo, że da sie go mimo wszystko użyć z niektórymi modelami modemów, a generalnie współczesne modele tego producenta to "mercedesy" wśród routerów przeznaczonych do współpracy z modemami, ale wcześniej nawet nie wspominałem o tym producencie, bo nawet najtańszy współczesny model przekracza twój budżet)

albo wychodzisz ze swojego drugiego założenia tj. kupujesz coś na te 2 czy 3 lata (a jeśli posłuży 10 to twój czysty zysk)

KŚ jest jednym z najgorszych źródeł, jeśli szukasz jakichkolwiek wiarygodnych informacji

szczerze? jeśli się czujesz na siłach to kup cokolwiek, bo przy odrobinie umiejętności i dobrych chęci (tj. samodzielnego działania, a nie cudzymi rękami!) można czasem z g**na ulepić coś działającego, ale miałem wrażenie że pytasz z punktu widzenia zwykłego użytkownika, który woli kupić działający sprzęt

i uwierz mi - wielokrotnie kupiłem jakieś śmieci (i to nie z oszczędności, ale dlatego że lubię grzebać) i naprawdę nie w każdym przypadku udało mi się coś takiego zmusić do działania

teraz druga cześć odpowiedzi na drugą część pytania, bo podejrzewam, że jednak coś nam umknęło wcześniej

praktycznie nadal nie ma niemal ŻADNEGO sprzętu obsługującego planowane Aero2 w technologii LTE TDD2600 które nie wiadomo czy i kiedy będzie uruchomione, jeśli o to pytasz, to naszykuj większą kwotę od planowanej górnej granicy jakieś 2x chociaż może systematycznie szukając znajdziesz za grosze jakąś używkę z walizkowego importu z egzotycznych krajów, ale za to jest niemal pewne, że coś takiego nie będzie obsługiwało innych ważniejszych na dziś pasm 3G czy LTE
(nie wiem czy o to pytałeś, bo to nie jest jasne - Aero2 LTE w pakietach płatnych to najzwyklejsze LTE w Plusie działające na każdym normalnym* sprzęcie obecnym na rynku, tak samo jak Aero2 w 2G i w 3G to też jest zwykła sieć Plusa w 2G i 3G choć ona działa również w darmowym BDI)

* normalnym = przeznaczonym do pracy na terenie EMEA (czyli m.in. Europy w tym również również Polski) i bez blokad operatorskich czy regionalnych

i jeszcze jedno
rejestracja nie jest równoważna z aktywacją i takowej nie powoduje, jednak ten nowy wymóg istnieje zaledwie od kilku dni, więc po prostu nie wiadomo czy wszystko działa dobrze

operatorzy mieli w końcu na uruchomienie tych procedur jakieś pół roku więc wierzę, że powinno wszystko działać
(ale z doświadczenia wiem, że nie zawsze i wszędzie działa wszystko OK - np. mam niewyjaśnione problemy na 2 numerach w Virgin)

Ekonomista napisał(a):np. w [automoderacja] mogę dopłacić 85zł na dodatkowe 3 lata gwarancji.
to nie są dodatkowe lata gwarancji, tylko forma sprzedaży ubezpieczenia
gwarantuję, że nikt, kto przeczytał i zrozumiał OWU tego ubezpieczenia nigdy nie kupił tej usługi

Ekonomista napisał(a):Ale czy czegoś nie wymyślą, nie zmienią?
oczywiście, że wymyślą i zmienią, ale obecność jakichś-tam ugruntowanych standardów na rynku wymusza na producentach i usługodawcach kompatybilność wsteczną

zastanów się sam - czy dziś jest możliwe używanie sprzętu obecnego na rynku w 2012 roku?
(np. idealny przykład to Huawei E3131?)

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
LTE z play i aero2 na jednym routerze - szopen - 07-02-2017 21:59