![]() Szybkie szukanie |
Mnóstwo pytań, zmiana ADSL na LTE sprzęt i oferty
|
27-12-2016, 23:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2016 23:35 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Mnóstwo pytań, zmiana ADSL na LTE sprzęt i oferty
kitachi napisał(a):Na netmonitor ustaliłem stację z którą się łączę i znam jej umiejscowienie. Więc łatwiej przeprowadzę pomiary.napisałem, to co napisałem i sprawdź z akażdej strony, ponieważ kitachi napisał(a):W obu przypadkach sprawę utrudnia zabudowa okolicznanie twierdzę, że to się uda w twoim przypadku (nie byłem, nie widziałem), ale czasem sygnał odbity w warunkach gęstej zabudowy jest o wiele lepszy niż sygnał "bezpośredni", ale zasłonięty jakąś istotną przeszkodą np. innym budynkiem kitachi napisał(a):[…]i drzewa (moja okolica jest dosyć gęsto zalesiona, osiedle w lesie).niestety las znacznie zmniejsza szanse, chyba, że masz możliwość umieścić antenę powyżej linii drzew (ale pamiętaj im wyżej tym lepiej nawet jeśli tak wysokie umiejscowienie nie jest możliwe) kitachi napisał(a):Czy anteny takie patyki podwójne czy też tanie panele dual do LTE niby 28 dBi po ok 40 zł ze znanego serwisu to są warte coś ?zależy do czego, jeśli chcesz poprawić samopoczucie wmawiając sobie "próbowałem coś zrobić" to są do tego znakomite, ale jeśli chcesz poprawić siłę i jakość sygnału to raczej kup prawdziwą antenę z prawdziwym okablowaniem (a nie kablami grubości zapałki które na kilku metrach mają wyższe tłumienie niż realny zysk podłączonej nimi anteny…) Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|