![]() Szybkie szukanie |
jaki Router mobilny do samochodu
|
24-08-2015, 21:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2015 21:28 przez szopen.)
|
|||
|
|||
jaki Router mobilny do samochodu
kilka luźnych uwag, ale może Ci się przydadzą
- nie pamiętam jak jest z TL-MR3040 (ostatnio w ręce miałem z rok temu) ale jeśli mnie pamięć nie myli wyłącznik to zwykły przełącznik mechaniczny - podłączenie napięcia do routera z rozładowanym aku i pozycji włącznika "on" prawdopodobnie uruchomi router, więc od biedy mógłbyś go używać, no musiałby się wypowiedzieć jakiś jego bieżący użytkownik, jakkolwiek taka eksploatacja zabije akumulator prędzej lub później (przez większość czasu będzie całkowicie rozładowany), jakkolwiek ten model z modemem można wykorzystać bez stałego zabudowywania w aucie - bagażnik to najgorsze miejsce na montaż modemu ze względu na ekranujące działanie blach dookoła - najlepsze miejsce na modem to okolice szyb, np. mocowanie lusterka ewentualnie podszybie, gdybym chciał zamontować router na stałe rozważyłbym okolice schowka lub radia , a modem bym podpiął przedłużaczem usb by zamontować go w okolicach nawiewu przedniej szyby (ewentualnie innym ciekawym miejscem jest przestrzeń w okolicach zespołu lamp(y) oświetlenia wnętrza, ale to zależy od samochodu a konkretniej dostępności zasilania, nie robiłem też testów jak się prezentuje zasięg sieci GSM w tym miejscu) - E169 ma kiepską czułość (i jest nieregulaminowy jeśli chodzi o Aero2) - TL-MR3020 jest też dość ciekawym pomysłem, ale oba te modele mają pewną istotną wadę - mały rozmiar flash (4MB) chociaż i z tym można powalczyć http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=5821 i jeszcze jedno mi zaświtało - router nie musi być podpięty do zasilania "za stacyjką" , choć musi być w takim wypadku za wyłącznikiem i trzeba o nim pamiętać Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|