![]() Szybkie szukanie |
jaki Router mobilny do samochodu
|
24-08-2015, 20:32
|
|||
|
|||
RE: jaki Router mobilny do samochodu
Chciałbym w aucie na prawie stałe zamontować router Wifi.
Mam Aero, modem Huawei e169, router ZTE MF60, antenę zewnętrzną. Niestety ZTE słabo się nadaje z kilku powodów: - nie włącza się po zasilaniu z gniazda ładowania, nie ma opcji w załączaniu zasilaniem aby załączył się po podaniu prądu Chciałbym go mieć w bagażniku aby nie przeszkadzał - mam tam gniazdko 12V z plusem po stacyjce. Niestety konieczność zaglądania do bagażnika aby go włączyć uniemożliwia komfortowe korzystanie. - ZTE źle znosi temperatury panujące w samochodzie - sprawdzone wielokrotnie. W ciepłe dni urządzenie podłączone dodatkowo do zasilania zamiera i nie da się uruchomić do czasu schłodzenia. Niestety w zaparkowanym aucie potrafi zrobić się gorąco. Dodatkowo bagażnik słabo w klimę jest wyposażony... Zastanawiałem się nad TP linkiem 3020 z modemem USB. Z tego co zrozumiałem to on działa jak normalny router stacjonarny ale jest mały i zasilany przez USB. Jedynie czego mi brak to jakiegoś aku podtrzymującego zasilanie po wyłączeniu zapłonu - na to mam pomysł ale fajnie jakby dało się to zrobić bez pajęczyny kabli w bagażniku. Jest też TP Link TL-MR3040 z własnym aku ale podejrzewam tą samą sytuację co z ZTE - bez przycisku nie uruchomi się... Macie jakieś propozycje jak to najlepiej ugryźć? Ten CarFi niestety jest bezsensownie drogi niestety jak na fanaberię jaką chcę uczynić z tym internetem w samochodzie. Mam jeszcze tableta z własnym internetem, tel z pakietem. Ale czasem jeździmy po za..piach i zewnętrzna antena pomaga w złapaniu zasięgu. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|