[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
aero2 - Modem nie widzi karty ?
01-08-2015, 13:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2015 13:59 przez Eryk.)
RE: aero2 - Modem nie widzi karty ?
Przepraszam, nie odpowiadałem parę dni, ostatnio zarobiony jestem. Modem Huawei E173 robi ogólnie co chce i rozłącza kiedy chce, nie dając sygnału diodą (nie miga), że jest rozłączony, od czasu do czasu sygnał ciągły zmienia się na ciemnoniebieski, i wtedy wiadomo że nie łączy. Programik Playa pozostaje niby połączony, pani Basia się nie zmienia, ale zielona strzałka przychodzących jest na zero i wtedy wiem już na pewno, że nic nie łączy i praktycznie na 100% pozostaje mi się rozłączyć i połączyć. Później cośtam czasem wznowi się wtedy, ale i tak często te awarie uniemożliwiają w ogóle skorzystanie z netu, nawet przechodzenie do prostych popularnych stron. Dziś np. połączenie odpala się jakby samo po jakimś czasie, nawet bez potrzeby rozłączania, przed chwilą zerwało normalnie, myslałem, że będzie kapeć, a tu sam rozłączył i nie wrzucił kapcia.
Psuje się tak od paru tygodni, wcześniej modem bardzo zwalniał, albo zrywał, parę minut przed wpisaniem kodu kapcia.
Znowu, nawet po wpisaniu kapcia, wszystkie strzałki na 0, szczególnie ta zielona Sad, ale jednak działa! Kiedyś nie przyglądałem się, ale wydaje mi się że w trakcie korzystania z netu, nawet statycznego czytania artykułów, zielona strzałka pokazywała jakieś wartości.
Czytałem nowy artykuł Admina na temat kłopotów odbiorem nowych pasm przez ów Huawei e173 i te objawy by się u mnie sprawdzały. Karta też jest chyba trochę trefna, bo nawet u kogoś na Huawei E3131 trochę zrywała.

No, ale teraz "rozgrzał się" i działa w sumie bez problemu Dodgy, natomiast parę tygodni temu nie dało się w ogóle korzystać z netu.

Aha, pomocne bywa czasem odłączenie kabla usb modemu od kompa i podłączenie go po paru chwilach (chwylynach) z powrotem. Ale poprawnie jest najpierw go "bezpiecznie usunąć" na pasku zadań.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: aero2 - Modem nie widzi karty ? - Eryk - 01-08-2015 13:26