[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WWAN LTE, czyli karty minipci-e z obsługą LTE
23-07-2015, 15:50
WWAN LTE, czyli karty minipci-e z obsługą LTE
davidini napisał(a):ciekaw jestem jak wygląda odzysk gniazd z jakiegoś starego modemu,
da się, o ile masz odpowiedni sprzęt (minimum stacja hot-air), ale jakoś nie widzę takiego gniazda w powiązaniu z kablem Big Grin

jakubd napisał(a):Z pewnością takie adapterki na kablach są w produkcji.
może i są - jak dotąd nie musiałem drążyć tego tematu, a etap wiedzy na którym się zatrzymałem (wcale nie tak dawno, no i trzeba brać pod uwagę wczorajsze odświeżenie zagadnienia) jest mniej więcej taki: nie ma przelotek U.FL->MHF4 (czy odwrotnych) bo gniazda tych standartów są produkowane wyłącznie w wersji montowanej powierzchniowo (a do zarobienia na przewodzie są wyłącznie wtyki)

jakubd napisał(a):Sprawdzaj w specyfikacji technicznej
to jest jedyne sensowne posunięcie

davidini napisał(a):dla mc7710 producent podał coś takiego [...] model U.FL
U.FL jest dostatecznie jasne (Hirose produkuje też inne złącza RF o jednoznacznych symbolach) - patrz wyżej jest ono kompatybilne ze złączem MHF (czasem opisywane też jako MHF-1)

może przy okazji mini-rys historyczny Big Grin
swego czasu na rynku było tylko jedno tak miniaturowe złącze (U.FL) produkowane przez firmę Hirose i było ono stosunkowo drogie
odpowiedzią konkurencji w postaci firmy I-Pex było kompatybilne ale tańsze złącze MHF - stąd potoczne jego nazwy takie jak IPEX czy IPAX

przypomnę jeszcze, że złącza tego typu gwarantują do 3-5 podłączeń bez znaczącej utraty parametrów (względem pierwszego podłączenia), a dzięki firmie I-Pax dowiedziałem się, że akceptowalne parametry mają wciąż po 30 cyklach podłączeń

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
WWAN LTE, czyli karty minipci-e z obsługą LTE - szopen - 23-07-2015 15:50