![]() Szybkie szukanie |
Jaki router stacjonarny do Play LTE
|
25-02-2015, 21:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2015 21:27 przez szopen.)
|
|||
|
|||
Jaki router stacjonarny do Play LTE
1) jeśli mam coś polecić "od serca" jako router stacjonarny ściśle pod LTE, to powiem: Huawei B593s-22 (szukaj B593, bo mało który sprzedający "na wstępie" podaje pełny model) jedyny jego naprawdę słaby punkt, to switch 100Mbps
2) skoro podpisywałeś umowę w Play, to mogłeś wziąć Huawei E5180 lub E5170 (oba są dość biedne ale prawdopodobnie by wystarczyły na twoje potrzeby) jakkolwiek taki zakup wiązany jest droższy niż na wolnym rynku, to cenę sprzętu masz rozłożoną na raty 3) skoro teraz masz problemy tego typu Tritan napisał(a):Do tej pory miałem problemy z routerem że się przywieszał (WiFi) albo się rozłączał modemto najwyraźniej masz problemy z dobrym sygnałem w 3G (być może fatalne umieszczenie modemu?) więc na stabilne LTE tym bardziej nie powinieneś liczyć, chyba, że znajdziesz optymalne miejsce instalacji w przypadku B593 można zastosować zewnętrzne anteny LTE (zestaw 2 anten) co nie zmienia faktu, że miejsce instalacji musi być tam gdzie jest stabilny i mocny sygnał (zazwyczaj okolice okna od strony BTSa), są wprawdzie zestawy antenowe do montażu na zewnątrz budynku ale ogranicza nas długość kabla 4) jeśli chcesz kopiować masakryczne ilości danych po LANie to doznasz szoku technologicznego jeśli komputery połączysz przewodowo gigabitowym (1Gbps) switchem oczywiście o ile są wyposażone w gigabitowe karty sieciowe jeśli to podstawowe zastosowanie, to do rozważenia jest zestaw dowolnego stacjonarnego routera LTE - np. któryś z modeli dostępnych w Play oraz gigabitowego switcha lub wręcz po prostu drugiego routera z portami gigabitowymi np. TL-WDR4300 lub 3600 - w takim wypadku można bezproblemowo korzystać z fabrycznego softu w routerach, bo "źródłem" internetu jest prosty router LTE podpięty przez Ethernet (a nie USB) oczywiście w tym wypadku urządzenia i komputery wymagające szybkiego wzajemnego transferu łączymy PRZEWODOWO z gigabitowym switchem lub routerem Statystyki Folding@home |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|