[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaki router stacjonarny do Play LTE
18-12-2014, 16:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2014 16:32 przez szopen.)
Jaki router stacjonarny do Play LTE
mrrowek napisał(a):raptem walnięte wi-fi było by. rozumiem że jeden model ale dwa.
mnie to jakoś specjalnie nie dziwi, jeśli w kilku modelach jest ta sama karta wifi i jest błąd w jej sterowniku, to problem będzie dotyczył wszystkich modeli w których użyto tą kartę, tyle, że te 2 modele o ile sie nie mylę mają różne karty wifi choć z tej samej rodziny
(karta to symboliczne określenie użytego chipsetu wifi)
jakkolwiek problemów wifi nie stwierdziłem na 3 modelach z tej rodziny routerów (3500, 3600 i 4300), przy czym tylko 4300 używałem w warunkach ekstremalnych obciążeń (bardzo duża liczba klientów) i wiem, że fabryczne fw nie dawało rady - wifi zawiesiło się w 1 dniu eksperymentu (kiedy nie miałem czasu jeszcze na zmianę na gargoyle), natomiast stabilność gargoyle (w obu wspomnianych wersjach) jest porównywalna do ubiquiti unifi na fabrycznym sofcie

i jeszcze jedno, sam fakt że ja nie zaobserwowałem problemu na kilku różnych routerach jeszcze wcale nie świadczy, że problem nie występuje

mrrowek napisał(a):bardziej poprawnie czyjąś wypowiedź, [...] chodziło o kilka wątków w jednym poście a nie o cały post?
1) czepiasz się, ale nie wykluczam, że jeszcze kiedykolwiek cenzura nastąpi (czego wolałbym uniknąć - autocenzura jest najlepsza), więc będą wtedy wypowiedzi 'P
2) a teraz ja się przyczepię - może być co najwyżej kilka postów w 1 wątku, ale nie odwrotnie Big Grin

PS czasem poprawiam szczególnie rażące błędy ortograficzne, ale jak zauważyłeś na swoim przykładzie staram się nie ingerować w cudze wypowiedzi, klikalność linku zlikwidowałem, bo dyskusja w podlinkowanym wątku była taka jakby (prawie)wszyscy dyskutanci się blekotu nażarli, a bardzo dobrze wiem, że na forum u Cezarego mogłeś znaleźć wątki, w których opisy byłyby jasne i czytelne, nie zmienia to ogólnego wrażenia, że nie chciało Ci się przeczytać krótkiego wprowadzenia do gargoyle (link który podałem gdzieś wyżej, też u Cezarego tyle, że nie na forum)

mrrowek napisał(a):a jak robiłeś zmianę softu to zostawiałeś stary?
nie zrozumiałem, co starego maiłem zostawić, jeśli masz na myśli konfigurację, to
przy zmianie softu zawsze konfiguruję od nowa (nie korzystam z możliwości zachowania ustawień), bo się kiedyś na tym "przejechałem", chociaż anomalie zauważyłem dopiero po dłuższym czasie Big Grin

jeśli masz na myśli czy zostawiam sobie na kompie stare wersje - tak jestem "chomikiem", ale całe archiwum znacznie bardziej rozbudowane niż moje prywatne masz na eftepie z linka powyżej

PS konfiguracje między różnymi wersjami są niekompatybilne, a możliwość zachowania ustawień przy upgrade istnieje zaledwie od paru wersji
jeśli chcesz mieć pewność, że ustawienia z innej wersji softu nie są przyczyną kłopotów, przywróć ustawienia "fabryczne" (firstboot)

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Jaki router stacjonarny do Play LTE - szopen - 18-12-2014 16:13