[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profil wysokościowy czyli jak sprawdzić przeszkody terenowe
06-05-2012, 12:56
RE: Profil wysokościowy czyli jak sprawdzić przeszkody terenowe
Modyfikacja wyeksportowanego pliku również przeszła mi przez myśl, ale uznałem ją za zbyt dużą komplikację dla przeciętnego użytkownika. Oczywiście, dzięki za zakomunikowanie forumowiczom takiej możliwości. Poniżej zamieszczam efekt tego co uzyskamy poprzez ręczną modyfikację wysokości punktów nad poziomem gruntów.

I tak jak Przedmówca wyraźnie zaznaczył, należy już pobawić się widokiem w Google Earth aby uzyskać bajerancki (i w miarę odzwierciedlający rzeczywistość) wynik. Ale tylko ten sposób możemy uznać za dosyć wiarygodny. Wygenerowanie profilu wysokościowego dla zmodyfikowanego pliku KML mija się już z celem - na zrzutach poniżej widać dlaczego (Google Earth zmodyfikowało całą ścieżkę, a nie tylko punkt początkowy i końcowy) .

Podsumowując: w Google Earth również się da, tylko troszkę więcej z tym komplikacji lecz efekt widoku 3D może być tego wart. Wynik uzyskany za pomocą strony http://www.dvbtmap.eu pozbawiony jest "fajerwerków" ale za to (na obecną chwilę) jest chyba najbardziej wiarygodny (oraz szybki i czytelny).
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku