[-]
Szybkie szukanie

Baner sklepu jdtech.pl
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sony SW2 (Smartwatch2) - "inteligentny" zegarek
09-07-2014, 01:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-07-2014 18:46 przez szopen.)
Sony SW2 (Smartwatch2) - "inteligentny" zegarek
1) nie ma się czym chwalić - układ cyferblatu jest kiepski, ale mi odpowiada ogromy "zegarek"- już dawno miałem wyrzucić ikonkę BT (w końcu to zrobiłem Big Grin i została w tym miejscu "czarna dziura") dumnie nazwaną widżetem w aplikacji konfiguracyjnej, poza wskazaniem stanu: jest połączenie BT - jest jasna, nie ma połączenia - jest szarawa nie robi ona nic, a mogłaby, bo zegarek można przełączyć w tryb offline z apletu ustawień,
tak okrojoną rolę spokojnie może przejąć widżet pogodowy, który także w trybie offline robi się szarawy
a i jeszcze jedno - na zdjęciu nie widać wszystkich ikon- niektóre pojawiają się w określonych sytuacjach

2) nie widzę w tym nic nienormalnego - po prostu produkt będący już na rynku unowocześnia się (tak jest ze wszystkim). a jeśli producent odkryje poważną wadę fabryczną wycofuje z rynku wadliwą partię a w zamian wypuszcza poprawioną, szkoda, że nie podałeś źródeł, bo ja pamiętam z czasów przed zakupem:
a) jakieś wypociny gościa, któremu nie udało się przeprowadzić inicjalizacji zegarka, bo zapewne nie wiedział jak to zrobić (dokładnie nie pamiętam, ale chyba z opisu problemu wynikało to jakoś między wierszami, możliwe, że miał andka starszego od 4.0 - z takim za Chiny Ludowe nie idzie sparować SW2) i zwrócił zegarek do sklepu - przypominam ze starym softem SW2 nie działał przed pierwszym poprawnym sparowaniem, jak jest obecnie nie wiem
b) opis tych zegarków co się w ręce rozpadały - jest w linkach gdzieś wyżej, głownie z tego powodu zdecydowałem się na zakup w PL w normalnym sklepie, a nie np. za granicą, na portalu aukcyjnym, czy innym miejscu gdzie bywają kłopoty z realizacją gwarancji (i wcale nie zapłaciłem jakoś kosmicznie drożej)

3) numer produktu zależy od wybranych opcji (np. koloru i rodzaju paska) - twój prawdopodobnie będzie miał kod 1274-8107.2 na pudełku (czarna bransoletka) i 1271-4651.1 na zegarku, ale jak będziesz miał w ręce to napisz czy zgadłem

tu było moje pytanie na inny temat (związany z zakupami poza PL) i jest ono tam:
http://forum.jdtech.pl/Watek-gwarancja-d...to-wyglada

Statystyki Folding@home
[Obrazek: sigimage.php?un=szopen&t=247478]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Podziękuj Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Sony SW2 (Smartwatch2) - "inteligentny" zegarek - szopen - 09-07-2014 01:18